El CPA Olot va llançar ahir una campanya de micromecenatge a través de la plataforma «totSuma» per recaptar 25.000 euros, una part dels més de 60.000 que necessiten per poder competir el proper mes de setembre al Mundial de patinatge. Les vigents campiones del món volen estrenar-se per primer cop en uns Roller Games (que agrupen totes les modalitats) malgrat la dificultat que els comporta, sent encara amateurs, haver de finançar-se un viatge fins Nanjing (Xina) d'alt cost econòmic per a 28 persones (entre patinadores, tècnics i representants del club). «Si fóssim esportistes d'elit no ens caldria haver de buscar diners, això ja no seria cap problema», va lamentar el director tècnic Ricard Planiol.

La campanya porta per títol «Es busquen còmplices». És una picada d'ull al disc que representen aquest any, Soc innocent, campió de Girona, Catalunya, Espanya i Europa amb elevadíssimes puntuacions. Sandra Sotillo, responsable de comunicació del CPA Girona, explicava que «el ball va de presoners i la idea del cómplice ens lligava. Busquem gent que ens vulgui ajudar a anar al Mundial». Des d'ahir tenen 44 dies per trobar aquests diners. És el tot o res. Si aconsegueixen arribar-hi, els ingressaran, però si no ho fan, no rebran cap de les aportacions que hagin pogut tenir. Sotillo va apuntar que «el micromecenatge està de moda i la plataforma totSuma té força èxit. El camp de Montagut ha pogut estrenar nova gespa gràcies a una campanya de micromecenatge que van fer allà».

Per dur l'expedició a 9.500 quilòmetres d'Olot el club necessitarà més de 60.000 euros. El president, Josep Sagués, també va lamentar que encara no tinguin la condició d'esportistes d'elit les deu vegades campiones del món. També va denunciar que han de pagar uns 1.200 euros per inscriure's, en representació de la Federació Espanyola, sense cap ajuda.

Els 25.000 euros que busquen a través de la campanya són per finançar els 700 euros que valdran els vols, més el visat i la inscripció de cada patinadora. La resta dels diners que els calen els aconseguiran amb d'altres iniciatives, com el Festival de patinatge del proper dissabte 27 de maig (dues funcions, a les 17.00 i a les 21.00), la barraca de les Festes del Tura o d'altres activitats. Sagués va fer una crida als empresaris, però també a la gent d'Olot i la província, a col·laborar per allargar el somni que viu la seva entitat.