El Barcelona manté el pols pel títol de lliga amb el Reial Madrid després de golejar a domicili a la UD Las Palmas (1-4), amb dos gols en cada temps i un hat-trick del brasiler Neymar, a més d'una assistència.

El brasiler va obrir el compte i l'uruguaià Luis Suárez va establir tot seguit el 0-2 per encarrilar la victòria davant una UD Las Palmas que va voler treure orgull en el seu mal final de temporada per no rendir-se.

Es va permetre escurçar distàncies amb un gol de Pedro Bigas als 63 minuts. No li va tremolar la mà al Barcelona, que va sentenciar immediatament amb dues dianes seguides de Neymar (m. 67 i m. 71).

L'equip blaugrana va imposar el seu joc i va sobreviure a una defensa agafada amb pinces. A les conegudes baixes de Sergi Roberto i Piqué es va unir a última hora la de l'argentí Javier Mascherano, amb molèsties en la cama dreta durant l'escalfament.

Victòria del Reial Madrid

El portuguès Cristiano Ronaldo va liderar la victòria del Reial Madrid en el Santiago Bernabéu davant el Sevilla, així que la resolució del títol de la Lliga segueix a l'aire, a falta de l'última setmana.

La corona del torneig es decidirà dimecres en Balaídos, on l'equip de Zinedine Zidane s'enfrontarà al Celta en partit ajornat, i el diumenge a Màlaga, a qui visitaran els blancs, així com en el Camp Nou, amb el xoc entre els blaugrana i l'Eibar.

Aquest partit pendent permet al Reial Madrid dependre de si mateix. Li val amb aconseguir quatre punts entre les dues trobades per impedir que el Barcelona revalidi el títol.