El calendari de curses i marxes a l'Alt Empordà continua sense aturar-se durant la primavera i les dues pròximes proves seran aquest diumenge dia 14 de maig, a Garriguella i a Ordis. Per una part, el municipi alberenc serà l'escenari, a partir de les 10 del matí, de la segona edició de la Cursa de la Mata, que tindrà recorreguts per muntanya de 16 i 8 km. Es tracta d'una cursa que es pot fer corrent o caminant i que és organitzada pels Tocavents de l'Albera i Running Les ­Formi­gues. Tanmateix, la Mata de Garriguella serà la segona prova de la lliga trail Oncokids, destinada a nens i nenes de 6 a 12 anys que es va estrenar el dia 1 de maig a la Cursa del Castell de Sant Ferran de Figueres.

El preu de les inscripcions -ja es poden fer al web Curses.cat- va dels 5 als 13 euros. El dia abans de la prova, dissabte (de 18.30 a 19.30 h), hi haurà una ponència a càrrec de Sergi Polo, entrenador nacional de triatló i mestre d'educació física. L'acte, titulat La planificació del caos, serà a la Sala Sabater Furtià.

Tercera edició a Ordis

Paral·lelament a la prova de Garriguella, aquest mateix diumenge (9 h) Ordis acollirà la tercera edició de la Marxa de l'Ordi, amb distàncies similars. Els organitzadors preparen circuits pels entorns del municipi de 15 i de 8 km.

Les inscripcions es poden fer a partir d'una hora abans de la cursa, al Centre Cívic, i tindran un cost de 10 euros.