Aquest matí, el pati de la Diputació de Girona ha acollit la presentació de l'equip gironí de motociclisme ETG Racing de l'Escola Tècnica Girona (ETG). L'acte ha comptat amb l'assistència dels cinc pilots de l'escuderia, Xavi Pinsach (campió d'Espanya el 2015 en la categoria stock 600), Elena Rosell, Anna Carrasco, Ond?ej Vostatek, Michal Búlick, els estudiants de mecànica de competició de l'equip i els seus professors. També han assistit a la presentació Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Carles Salgas, diputat d'Esports; Joan Moncanut i Jordi Moncanut, directors de l'ETG, i Albert Torras, cap de l'equip de l'ETG Racing.

L'ETG Ràcing és una escuderia de formació i competició que ofereix als alumnes de la doble titulació del Grau d'automoció i tècnic especialista en mecànica de competició de l'ETG la possibilitat d'adquirir experiència real en el món de la competició, fet que els facilita la posterior integració laboral en aquest sector. De fet, la majoria dels alumnes que acaben els estudis s'integren en equips professionals. Actualment, l'ETG Racing competeix al Mundial de Superbikes, al Campionat d'Espanya de motociclisme i al FIM europeu.

Durant la presentació, Pere Vila ha afirmat que "les comarques gironines respirem benzina", ha destacat la vessant formativa i competitiva de l'ETG i ha refermat el compromís de la Diputació amb l'escola. Carles Salgas ha explicat que l'escola forma els futurs mecànics dels equips d'alta competició del motociclisme i ha destacat que "l'ETG no només incideix en l'àmbit esportiu, de formació i de competició sinó també en la promoció de la demarcació de Girona, ja que porta les comarques gironines arreu del món". Joan Moncanut ha agraït el suport rebut per la Diputació i ha dit que el propòsit de l'escola i l'escuderia és "competir, guanyar i formar". Albert Torras s'ha referit al gran paper que duen a terme els alumnes de mecànica de l'escola, ja que ha dit que "són ells, amb l'ajut dels professors, els que porten l'escuderia endavant".

Pilots assistents a l'acte

Xavi Pinsac, moto n. 34, Superbikes stock 1000 / CEV stock 1000

Elena Rosell, moto n. 82, CEV stock 600

Ana Carrasco, moto n. 2, Superbikes Supersport 300

Michal Búlik, moto n. 53, CEV Moto4

Ond?ej Vostatek, moto n. 50, CEV PreMoto3 / FIM European Talent Cup