Fins que les matemàtiques no ho indiquin el Llagostera encara pot viure amb una relativa intranquil·litat a la classificació, perquè matemàticament encara no han aconseguit assegurar la salvació. Tot i que sembla improbable que es produeixi la carambola que perjudiqui els interessos dels gironins, en el futbol ja se sap que tot és possible fins que els números indiquin el contrari. Queden sis punts en joc, exactament el mateix coixí que té l'equip d'Oriol Alsina respecte a l'Atlètic Llevant. El conjunt valencià, que ahir superava a domicili l'Eldenc (1-3), és l'equip que va tancar la jornada 36 ocupant la plaça de promoció de descens de categoria.

L'únic perill que se li pot presentar al Llagostera, salvat del descens directe, és que es donés l'hipotètic cas que perdessin els dos últims partits, contra l'Hospitalet i el Prat, i que el Llevant guanyés els seus dos compromisos, davant Alcoià i Badalona. A priori, els valencians tenen un calendari més complicat que els blaugrana, que amb només un punt podrien certificar la permanència matemàtica a Segona Divsió B.

Els dos rivals del Llagostera en les dues últimes jornades podrien estar-se jugant la vida quan juguin davant els gironins. Sobretot el proper diumenge l'Hospitalet, a qui només li val la victòria per tenir opcions a l'última jornada per intentar acabar en zona de promoció de permanència. Si no aconsegueixen els tres punts, descendirien a Tercera Divisió. Un cas similar és el del Prat, que amb 34 punts, necessiten guanyar diumenge que ve contra el Sabadell i fer-ho també a l'última jornada contra el Llagostera. Tots dos equips, però, no depenen d'ells mateixos i, a banda d'estar obligats a sumar els sis punts que queden en joc, hauran d'esperar que Atlètic Llevant i Espanyol punxin per tenir opcions de salvació.

Tot obert per a la quarta plaça

La jornada 36 de Segona Divisió B ha deixat molt oberta la lluita pel quart lloc, l'última plaça que dona dret a jugar la promoció d'ascens a Segona A. El Badalona empatava a Mestalla, davant el filial valencianista (1-1) i amb 57 punts és qui ocupa aquesta posició privilegiada. Amb els mateixos punts es troba el Vila-real B, que va empatar al camp de l'Alcoià (0-0). Sisè és l'Atlètic Balears i setè el Lleida Esportiu, que amb la victòria a Palamós davant el Llagostera del passat dissabte encara té opcions reals per lluitar fins al final per un lloc al play-off.