Al voltant de 2.000 persones van participar, el cap de setmana passat, en la 14a edició de la Marató d'Empúries, organitzada per l'Ajuntament amb el suport de la Federació Catalana. Les curses, dividides entre les infantils, el dissabte, i del diumenge, amb rutes de 42, 21 i 10 km, van estar marcades per l'acte simbòlic de record de l'arribada de la Flama Olímpica del 1992. A l'inici de les proves del diumenge, davant 1.400 corredors, l'escalenca Àfrica Radsma va portar la torxa, custodiada pels romans, a les ruïnes d'Empúries. L'atleta del Lleida UA, que entrena en el CA Ventalló, de 18 anys, és la vigent campiona catalana júnior en 60 metres tanques.

A la Marató d'Empúries, però, les classificacions van estar liderades per l'osonenc Jordi Alsina i per Ana Cristina Constantin. El podi de 42 km, per asfalt i que aprofitava la façana litoral de l'Escala, el van completar el gironí Jordi Rabionet i Manel Cabanillas -masculí- i Cristina Prat i Isabel Abril -femení. El primer atleta local va ser Martí Callol.

Nour i Becerra, a la mitja marató

Pel que fa a la prova dels 21 km, la mitja marató, els vencedors van ser Radouane Nour i Janeth Becerra. Els calaixos, en aquesta distància, van estar completats per Adrià Garcia i Juan Pedro Mora -nois- i Hasna Bahom i Raquel Parrado -noies. En aquest cas, els escalencs més ràpids van ser Sebastien François i Claudia Baudry.

La tercera cursa que formava part de la Marató d'Empúries era la de 10 km, encapçalada per Daniel Neumann, Paco Pintado i Luis Arias -masculí- i Ilaria Fantigrossi, Alba Batlle i Jèssica Bonet -femení. En aquesta prova, Desi Mateos i Marili Yamilet Banegas van ser els corredors de casa que van arribar abans.

A la pròxima edició en paper del Setmanari de l'Alt Empordà (del 2 al 8 de maig) trobareu les classificacions completes de les proves de 42, 21 i 10 km.