Els carrers de l'Escala-Empúries van tornar a ser escenari de la Marató d'Empúries, englobades dins els actes del Triumvirat Mediterrani que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la localitat alt-empordanesa. El vencedor de la prova va ser l'atleta de l'Esportiu Torelló Jordi Alsina (2h 38:00), seguit de Jordi Rabionet, del TR Esports Parra, a més de cinc minuts (2h 43:03), que va guanyar un esprint final al tercer classificat, Manel Cabanillas (Aire).

En categoria femenina, la vencedora de la prova llarga va ser la independent Ana Cristina Constantin (3h 29:45), seguida per Cristina Prat (El Prat Triatló, 3h 35:32) i per Isabel Abril (Running Vigia, 3h 46:42). 1.896 persones havien formalitzat la seva inscripció en una cursa plenament consolidada després que la de l'any passat no es pogués córrer per culpa de la forta tramuntana.

Paral·lelament a la disputa de la Marató, també es van córrer la Mitja Marató i els 10 quilòmetres. En la prova dels 21 quilòmetres la victòria va ser per a Rodouane Nour (La Sansi) amb un temps d'1h 10:03 en categoria masculina, mentre que en la femenina la victòria va ser per a Janeth Becerra (La Sansi) amb un temps d'1h 19:37.

En la cursa curta, la més popular, el guanyador en categoria masculina va ser Daniel Meumann (34:46), mentre que Ilaria Fantigrossi (39:57) va aconseguir endur-se el triomf en la categoria femenina.

Aquesta edició, a més, va fer un homenatge simbòlic a l'arribada de la torxa olímpica a Empúries pels Jocs de Barcelona'92 (aquest any se'n commemora el 25è aniversari) i l'atleta local Àfrica Radsma, campiona catalana júnior en 60 metres tanques, va encapçalar la comitiva de tots els participants passant pel mig de la ciutat grega d'Empúries, portant una torxa.