En el millor moment de la temporada, amb cinc jornades consecutives sense perdre, i la permanència virtual a la butxaca, el Llagostera rep un Lleida Esportiu que ha de guanyar els 9 punts que queden per tenir opcions de jugar el play-off d'ascens. Després de superar l'Eldenc (2-0) i de guanyar a Badalona (0-1), els d'Alsina busquen aquesta tarda (18:00 hores) la tercera victòria seguida per fer un pas de gegant i gairebé definitiu de cares a la salvació. No serà fàcil perquè els de Gustavo Siviero, a part d'estar a només 5 punts de la quarta plaça, són juntament amb el líder Barça B el millor conjunt de la segona volta.

Falten tres jornades i els deures estan gairebé fets, però a Alsina no li agrada dir blat fins que no estigui al sac i ben lligat. «En aquests moments tenim un avantatge de 9 punts respecte el descens i 8 sobre la promoció i encara ens en queden un parell per salvar-nos matemàticament», recorda el tècnic. «Estem en una situació molt bona, però no ens podem fiar de res ni de ningú perquè encara hi ha rivals que es juguen molt, com és el cas del Lleida». Els de la Terra Ferma tenen encara vives les aspiracions d'ascens, tot i que no són els únics que es creuaran en el camí dels blaugranes amb alguna cosa en joc. Ben aviat tocarà jugar contra l'Hospitalet i el Prat, que necessiten sumar per evitar el descens. «Estem tranquils, però no relaxats. Els tres partits de lliga que ens queden són complicats», adverteix Alsina. Per al tècnic no s'ha de «confiar» encara en res i seguir «lluitant» independentment del que l'equip hagi aconseguit fins ara, amb una recta final de temporada notable que l'ha dut a fregar la salvació matemàtica. Colorado, Pablo Sánchez, Jon Ander i Rodri són les baixes d'un Llagostera que espera veure el primer gol de Rafa Jordà a Palamós, després que el davanter s'estrenés la setmana passada al camp del Badalona.

De la seva banda, el Lleida arriba amb la necessitat de guanyar els tres partits que li queden per jugar el play-off i amb la possible novetat de Javi López. «Ens enfrontem a un rival expert i en dinàmica guanyadora. És un repte per a nosaltres», deia ahir Gustavo Siviero.

El Campus, en marxa

El Llagostera va anunciar que posa en marxa el Campus d'Estiu que es farà a dues seus (Llagostera i a Santa Cristina d'Aro) del 26 de juny al 28 de juliol.