El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries de l'Escala ha estat l'escenari, aquest dimecres al matí, de la presentació de la 14a Marató d'Empúries. La cursa tindrà lloc el pròxim diumenge dia 30 d'abril amb rutes de 42, 21 i 10 km sota l'organització del Patronat Municipal d'Esports de l'Escala amb el suport de la Federació Catalana d'Atletisme i inclourà un acte simbòlic de record a l'arribada de la Flama Olímpica de 1992.

En aquest sentit, el traçat que els participants fan pel mig de l'antiga ciutat grega, prèvia a la sortida oficial, serà encapçalada per un atleta -encara per confirmar- que portarà la torxa que es va utilitzar fa 25 anys, quan la Flama Olímpica va desembarcar a Empúries, el 13 de juny, camí de Barcelona.

L'acte de presentació ha comptat amb l'alcalde de l'Escala i el regidor d'Esports Víctor Puga i Josep Bofill; la directora del MAC-Empúries Marta Santos; el director territorial d'Esports de la Generalitat Pep Pujols; i el diputat d'Esports de la Diputació de Girona Carles Salgas. L'Àrea d'Esports confia en arribar als 1.700 corredors i que el temps acompanyi, ja que en l'edició anterior es va suspendre per la tramuntana la marató, però no la mitja ni la de 10 km.

El recorregut tornarà a ser igual, en asfalt, tot aprofitant al màxim la façana litoral de l'Escala, des de la costa d'Empúries fins al port. Aquest cop, la mitja marató tornarà a formar part del Campionat de Catalunya i el dia abans, dissabte 29, serà el torn per a les curses infantils amb recorreguts per a corredors de 7 a 14 anys i amb proves dels 800 als 1,8 km. Durant el mateix dissabte hi haurà la Fira del Corredor en el pavelló (d'11 a 13 h i de 16 a 20 h), on a més de poder recollir els dorsals hi haurà una degustació d'anxoves per als participants (17 h).