La 17a edició del Torneig Internacional de Futbol Base MIC -Mediterranean Internacional Cup- va deixar, aquesta vegada, sense cap campanada en el panorama altempordanès. En l'edició d'enguany, per la Costa Brava hi van participar el Figueres, l'Escala i el Cabanes femení amb un total de set equips.

Un dels equips que va somiar en quelcom gran en algun moment va ser el juvenil A del Figueres, que va arribar fins als vuitens de final, instant en què l'Athletic de Bilbao el va deixar fora (2-0). Els nois de Pau Hidalgo venien de superar el Shakhtar Donetsk ucraïnès a la tanda de penals (2-2) i a la fase de grups van acabar amb els mateixos punts que el Barça B, que es proclamaria sotscampió del torneig. Amb l'equip blaugrana comparteixen Lliga Nacional -el Barça és primer i el Figueres últim- i en el duel entre ells van empatar (1-1).

El juvenil blanc-i-blau va emular per alguns moments aquell equip que el març del 2013, sota les ordres de Toni Sánchez, va arribar fins a les semifinals del MIC amb l'escalenc Moha Chaoui escollit com a millor porter.

El Figueres Units hi torna

Per la seva part, el cadet de l'Escala no va poder superar la fase de grups i a la de consolació va caure als vuitens de final contra el Cibao dominicà (0-2). L'infantil A del Figueres va seguir les passes del juvenil i va arribar fins als vuitens de final -eliminats per l'Inter de Milan (6-0)- després d'haver superat el Tecno Soccer barceloní en la ronda anterior (0-1).

En alevins, els dos equips del Figueres no van poder superar la barrera dels setzens de final, instant en què van perdre contra el Total Futbol Academy (0-2) i l'Uno Sport (0-0) en la tanda de penals. L'Escala, mentrestant, no va poder classificar-se per a la fase final i en la de consolació va caure en les semifinals contra el Quart (2-3) després d'haver eliminat el RCD Espanyol Costa Brava (4-4) i el Sidney (3-0).

En noies, el paper dels dos equips del juvenil-cadet Cabanes també va ser discret, que es van quedar sense accedir a la fase final i en la de consolació van cedir a la primera ronda contra el Santa Susanna (2-0) i Santa Eugènia (1-1) als penals.

Cal destacar que el Figueres Units també va ser present, a Vidreres, en el MIC Integra, formats per jugadors amb discapacitat intel·lectual. Els figuerencs s'hi presentaven com a vigents sotscampions de la competició.