Guanyen títols, lluiten com a professionals per podis europeus i mundials, però el patinatge de xou continua sent, avui, un esport amateur, malgrat el sacrifici que a còpia d´hores representa per als practicants. I això provoca que moltes vegades els seus èxits sobre la pista acabin derivant en maldecaps als despatxos dels clubs. El CPA Girona, el CPA Olot i el PA Maçanet ja han començat a mobilitzar-se per trobar els diners que necessiten per finançar el seu viatge al Mundial. Un gran problema perquè la competició, que es farà el setembre que ve, té com a escenari Nanjing, a la Xina, una població separada per 9.500 quilòmetres de Girona. O el que és el mateix, més de 2.000 euros per patinadora.

Per omplir la guardiola, qualsevol ajuda és bona. «Necessita el suport de tothom, tot i que competim per títols mundials i europeus som un club amateur», subratlla la presidenta del CPA Girona, Marta Ginès. Sota el lema «Girona patina; objectiu Xina»`, el club té sobre la taula un ampli ventall de propostes. Aquests dies han estat venent mones en col·laboració amb la pastisseria can Carbó de Lloret, dels pares d´una entrenadora del club. Per Sant Jordi comercialitzaran roses, tant autèntiques com de llaminadura, i en els propers dies activaran a travès de Verkami una campanya per trobar una part dels 60.000 euros que necessiten mitjançant el crowdfunding. «Un dissabte de maig i un de juny també anirem al mercat per vendre pinxos de fruita, i els dies 13 de juliol i 1 de setembre farem dues festes a Palau per recaptar diners. La primera serà un sopar xinès que les noies serviran patinant i on hi haurà la presència de les institucions; l´altra inclourà inflables i atraccions infantils per a la mainada, i al vespre, un karaoke popular», detalla la responsable del club.

El Girona desplaçarà a Nanjing una trentena de persones, entre patinadores, tècnics i directius. Per si organitzar tot aquest desplaçament no fos poc, el 29 d´abril competiran a l´Europeu de Nantes (França). Tot i que els costos són molt més reduïts que els del Mundial (on a banda del viatge també s´hi ha d´incloure els visats, la inscripció i l´assegurança), el club també calcula que necessita uns 15.000 euros més.

El CPA Girona viu el moment més esplendorós de la seva història i pugna amb el CPA Olot per tots els títols. La temporada passada les gironines van ser subcampiones del món a Itàlia, només superades per l´equip de Ricard Planiol. El pols segueix ben viu aquest 2017. Olot i Girona han sigut primer i segon, per aquest ordre, en els campionats gironí, català i espanyol, i tornaran a veure´s les cares a finals de mes a l´Europeu, i al setembre, al Mundial. El Girona presenta el disc Esclaus de la riquesa. Una declaració d´intencions ara que busca recursos econòmics per competir a l´elit.