Una vintena d´equips estrangers, la majoria repartits en les tres categories masculines, surten amb l´etiqueta de favorits per aconseguir la victòria en les seves respectives edats. En les categories femenines, les opcions semblen molt obertes entre els diferents participants. Els conjunts alemanys de l´Ulm, l´Alba Berlin o el Tus Lichterfelde són en el ventall de favorits de la categoria cadet masculina, on no es poden descartar els holandesos de la CBA Amsterdam o els Harlem Lakers, aquests últims líders de la seva lliga. Tampoc es pot descartar l´equip txec del Sokol Pisek, que s´està entrenant a Fontajau des del passat dilluns, aprofitant la seva participació al Costa Brava Girona Basket, per fer-hi una estada de preparació de cara a la recta final de la seva competició nacional.

Valladolid, UCAM Murcia, Iberostar Canarias, Evecan Las Palmas o San Ignacio Pamplona són les alternatives als conjunts estrangers esmentats, sense deixar de banda el paper que puguin fer els catalans UE Horta, Nou Esplugues, Samà Vilanova els menorquins Boscos i Sant Lluís. La categoria U16 maculí repartirà els seus partits entre els pavellons el Fontajau, Palau Sacosta i Sant Gregori. Igual d´oberta serà la competició a la categoria Mini Masculí, amb seus a Salt i Bescanó, i amb una graella d´equips estrangers que encapçalen Bayern Munich, Arvidas Sabonis, Dinamo Sassari, Sokol Pisek, Ulm o l´equip Hoops, del Líban. La categoria es completa amb conjunts de molt nivell com ara l´UCAM Múrcia, Askatuak, Iberostar Canarias, Valladollid o Gran Canaria. Pare Manyanet, Minguella i Montgat seran els tres representants catalans, que compartiran cartell amb els illencs Salle Maó i Sa Real d´Eivissa.

En la categoria Infantil masculí, CBA Amsterdam, Sokol Pisek i Hoops Liban formaran la representació internacional lluitant, sobretot els dos primers, pel triomf final amb conjunts com el Valladolid, San Ignacio Pamplona, Iberostar Canarias, Araberri Vitòria, CB Molina de Múrcia o Valladolid. El CESET es convertirà amb la seva participació a l´U14M en l´únic representant gironí de les tres categories masculines. L´equip de Claudi Martínez serà a més un dels dos únics catalans d´aquesta edat, l´altre serà el Montgat; mentre que també cal destacar dos equips del Sa Real eivissenc. La categoria reparteix els seus partits entre els pavellons de Montfalgars i Quart.

Pel que fa a la competició de fèmines, la novetat més important és que les categories U16 i U14 tindran les seves seus a Platja d´Aro i Castell d´Aro. En Cadets, el GEiEG surt com un dels favorits, tot i que haurà de lluitar amb Alierta Augusto Zaragoza, Nou Bàsquet Femení Castelló, San Ignacio Pamplona o San Ignasi de Barcelona. Sa Real d´Eivissa, Hoops Liban, Sant Lluís Menorca, Boscos Ciutadella i CESET són els altres equips de la categoria. En U14 femení, amb la presència d´un combinat de jugadores d´equips gironins, el favoritisme sembla més repartit. Per la seva banda, la categoria U12F és marcadament gironina, amb la presència de CB Banyoles, CESET, Grifeu Llançà, Unió Girona Maristes i Bescanó, que compartiran competició amb UCAM Múrcia, Sant Lluís Menorca i Boscos. Tots els partits d´aquesta categoria es jugaran a Vilablareix.