La quarta edició del Costa Brava Girona Basket arrenca demà en deu seus de set municipis gironins, reunint uns 1.200 jugadors i un total de 78 equips. La competició creix però, segons va advertir ahir el seu director, Josep Guardiola, en la presentació a la Diputació, «seguim apostant per la qualitat, per un nivell de notable alt entre els participants, on no hi ha d'haver partits que es guanyin de 40 punts». Aquesta edició, que es clourà dissabte amb la disputa de les finals, està apadrinada pels jugadors gironins del Gran Canària Oriol Paulí i Xavi Rabaseda.

El Costa Brava Girona Basket oferirà un ampli ventall de partits en les categories mini, infantil i cadet, tant masculines com femenines. Girona i rodalies continuen sent el centre neuràlgic de la competició, tot i que aquest any s'estrenen com a seus els pavellons de Platja d'Aro i Castell d'Aro, on s'hi veuran partits de cadet i infantil femení, categoria que amplia en nombre d'equips com una de les apostes de la cita. Girona aportarà els pavellons de Fontajau, Palau i Montfalgars, mentre que també hi haurà partits a Salt, Bescanó, Quart, Vilablareix i Sant Gregori.

«El torneig arriba a la quarta edició i està plenament consolidat com una cita per veure bàsquet d'alt nivell coincidint amb la Setmana Santa», va subratllar, per la seva banda, el diputat d'Esports, Carles Salgas. Ell mateix també va destacar l'impacte econòmic que representa sobretot en el sector hostaler, en unes comarques gironines que, en plena Setmana Santa, acullen múltiples propostes esportives d'alt nivell amb la base com a protagonista.

El cartell que presenta el Costa Brava Girona Basket combina equips base de clubs ACB i d'entitats de referència en el bàsquet espanyol: UCAM Múrcia, Gran Canària, Iberostar Canarias, Askatuak, CBC Valladolid; a més de gairebé una vintena d'equips internacionals. En aquest darrer apartat hi destaquen els conjunts alemanys de l'Ulm, Bayern Munich, Alba Berlin i Tus Lichterfelde; els holandesos del Harlem Lakers i la CBA d'Amsterdam; els italians del Dinamo Sassari; els txecs del Sokol Pisek; els lituans de l'Arvidas Sabonis i, com a nota més destacada, la presència de cinc equips del Hoops, un club del Líban que s'estrena a la cita gironina. Diversos dels equips esmentats tenen representants en diferents categories.

El bàsquet gironí hi estarà representat amb l'Uni-GEiEG, CESET, Banyoles, Unió Girona Maristes, Bescanó i Grifeu Llançà; d'altres participants al Costa Brava Girona Basket seran l'Askatuak, de Sant Sebastià; Araberri, de Vitòria; Sant Lluís, de Maó; San Ignacio Loyola, de Pamplona; Boscos, de Ciutadella; Evecan, de Las Palmas; Sa Real, d'Eivissa; CB Molina, de Molina de Segura; la Salle, de Maó; Alierta Augusto, de Saragossa; Nou Bàsquet Femení, de Castelló, o el Vila-real BC.

La presentació del torneig es va fer ahir a la Diputació de Girona i va comptar amb la presència de Carles Salgas, diputat de la Diputació de Girona; Josep Guardiola, director del CBGB'17; Xavier Santaló, representant territorial de la Federació Catalana de Bàsquet; i Manel Pallàs, regidor d'esports de Vilablareix.