Amb la lliçó apresa del 4-0 que va patir al Parc dels Prínceps i que el va obligar a protagonitzar una èpica remuntada al Camp Nou (6-1) en els vuitens de final de la Lliga de Campions contra el PSG, el Barcelona visita avui (20.45 hores) Torí amb l'objectiu de no repetir els errors de París contra el Juventus. L'equip blaugrana no vol malgastar la vida extra que s'ha guanyat a la 'Champions', més quan les seves opcions de revalidar el títol de Lliga s'han vist reduïdes després de la seva inesperada ensopegada contra el Màlaga (2-0) la passada jornada.

L'objectiu, per tant, és portar l'eliminatòria de quarts al Camp Nou amb un resultat en l'anada que no l'obligui a una nova gesta com la del PSG. Ho farà sense Sergio Busquets, sancionat, la qual cosa obligarà al tècnic del conjunt blaugrana, Luis Enrique Martínez, a retocar l'onze i potser també el sistema de joc. La incògnita és saber si l'asturià, que s'ha emportat a tota la plantilla a Torí, inclosos els lesionats Arda Turan i Aleix Vidal -Rafinha Alcántara, recent operat del menisc, s'ha quedat a Barcelona-, alinearà un 4-3-3 o recuperarà el 3-4-3 que tan bons resultats li havia donat les últimes setmanes.

El dibuix probablement el condicioni el paper de Javier Mascherano. Si l'argentí és el substitut de Busquets i actua com pivot defensiu guardant-los l'esquena a Rakitic i Iniesta, que torna a l'onze titular, Luis Enrique mantindria el 4-3-3. en aquest dibuix, Piqué i Umtiti serien els centrals i Sergi Roberto i Jordi Alba, els laterals. Si finalment és el discutit André Gomes el que juga de pivot, Mascherano, Piqué i Umtiti formarien en l'eix defensiu, en un 3-4-3 on Jordi Alba probablement seria el sacrificat a l'onze titular.

En qualsevol dels dos sistemes, Leo Messi, Luis Suárez i Neymar da Silva formaran el trident ofensiu dels blaugrana.

El Juventus rep al Barça, l'equip més golejador de la competició (porta 26 gols, 11 d'ells obra de Messi), amb la confiança que li dóna la seva seguretat defensiva i el rendiment que té com local a la Lliga de Campions, doncs fa 21 partits europeus que no perd al seu estadi.

El conjunt bianconero arriba en estat d'eufòria, després de segellar el pas a la final de la Copa i blindar el lideratge a la lliga italiana, i busca alimentar el seu somni de guanyar un trofeu europeu que li falta des de 1996. Els catalans s'han convertit en la «bèstia negra» del tècnic del Juventus, Massimiliano Allegri, qui mai ha pogut superar el Barcelona en una eliminatòria.

Per davant del porter i capità, Buffon, actuaran Bonucci i Andrea Barzagli, amb Álex Sandro i Lichtsteiner, que surt amb avantatge sobre Dani Alves, en els dos laterals. Khedira i Pjanic formaran el doble pivot, amb Juan Guillermo Cuadrado, Dybala i Mario Mandzukic actuant per darrere de l'únic davanter, Higuaín. Mandzukic va sortir tocat del partit de Copa contra el Nàpols de dimecres passat, però estarà per jugar.