Un total de 385 participants -mig centenar més que fa un any- van prendre part diumenge passat al matí a la segona edició de la Pic de l'Àliga de Roses, que comptava amb recorreguts per muntanya de 20 i 8 km i un tram per a la mainada. El vencedor de la trail va ser Rubén Hernández, que venia d'imposar-se a la ruta de 16 km de l'Entre Castells de Vilajuïga. El podi el van completar el jonquerenc Raül Aznar i Quim Costa, mentre que en noies les tres primeres van ser Patricia Torres, Rosa Font i Montse Ors.

D'altra banda, a la marxa, de 8 km, en el calaix hi van pujar Martí Padrosa, Àngel Soto i Jordi Guitart -masculí- i la llançanenca Montse Rivera, Elisabet Garcia i Britta Stemmler -femení.

"Un èxit"

"Les sensacions han estat immillorables, bon temps, lloc idíl·lic i molt nivell en els podis. A més, la gent que no anava a competir també s'ho ha passat bé. L'objectiu era superar els 300 participants i consolidar la prova, així que ha estat un èxit”, comentava el jove rosinc Dani Haro, gerent de DH Sports, l'empresa organitzadora de l'esdeveniment.

Tanmateix, una de les altres novetats d'aquesta edició és que la Pic de l'Àliga va ser la prova inaugural de la lliga de trail Oncokids, per a nens i nenes de 6 a 12 anys sota l'organització de Gas Mountain Kids, Fundació Oncolliga Girona, Consell Esportiu de l'Alt Empordà i Curses.cat. El podi d'aquesta classificació general, en què van córrer 34 joves, va estar format per Blanca Galí, Teo Elía i Jan Casañas.