El kàrting Go Karts de l'Escala compta, des d'aquest abril, amb un nou centre de Lorenzo Competición. Es tracta d'una escola de pilots de motos liderada per Chicho Lorenzo, pare del pilot mallorquí del Mundial de MotoGP Jorge Lorenzo, cinc cops campió del Món. A l'Estat espanyol hi ha una vintena d'escoles que utilitzen el Método Lorenzo, que es va presentr a l'Escala el passat dia 3. Alguns d'ells debutaran el cap de setmana del 22 i 23 d'abril a l'Escala mateix, en la primera prova de la Copa Catalana ANPA de minimotos.

A l'Escala hi ha molta afició per les motos i unes instal·lacions equipades.

És un esport complicat, no hi ha instal·lacions dissenyades exclusivament per a la formació i hem d'anar a aquest tipus d'instal·lacions, on no sempre és fàcil que t'acullin una escola. Estem encantats amb el kàrting de l'Escala, és fantàstic i esperem que tot siguin alegries.

Lorenzo Competición té una vintena d'escoles per a tot el Món.

Sí, hem arribat a tenir 20 escoles per a tot Espanya i ara hem fet una selecció per quedar-nos amb les que realment ens representen bé en cada comunitat. També en tenim a Itàlia, Portugal i Amèrica.

Formant part d'aquesta escola hi ha més possibilitats d'arribar a dalt?

Nosaltres el que podem garantir és que el cost de la carrera esportiva serà el més baix possible i que es gaudirà més del camí que d'altres d'establerts que són més costosos i en què no sempre hi ha un molt bon ambient. El que volem és treure campions, és l'objectiu final. Pretenem posar una oferta esportiva a l'abast de la majoria de la població per proximitat i economia, i a partir d'aquí, tant de bo, surtin campions amb caràcter, talent i portar-los fins al més amunt.

A quina edat han de començar?

A partir dels 2 anys ja poden entrar a l'escola, a començar a jugar a les carreres de motos. Procurem que, fins als sis anys, sigui un joc, i a partir d'aquesta edat ja va més seriosament i canviem una mica l'entrenament perquè ja poden tenir llicència i participar en competicions.

Algun pilot li ha dit que vol ser com el seu fill, Jorge Lorenzo?

Tots volen ser com Jorge Lorenzo, Marc Márquez, Maverick Viñales. En Maverick és d'aquesta zona, ho està fent molt bé ara i en un futur també perquè és un pilot jove i amb un talent extraordinari. També destaca pel caràcter, que és molt important, en té molt, ho té molt clar, és lluitador, valent, treballador i aconseguirà molts campionats.

És un esport perillós?

És un esport d'alt risc, però procurem que els pilots aprenguin a prendre les decisions correctes. Al final, una caiguda sempre és una mala decisió. Treballem molt els aspectes mentals perquè prenguin bones decisions. Ara bé, fins que no tenen caigudes no es pot aprendre a deixar de caure, han de passar per allà. Van molt ben protegits, porten unes granotes professionals, amb pell i cuir, que és el millor material per als arrossegaments. Si no topen contra res no hi ha problema.

Quina figura tenen els pares en la seva escola?

Volem que els pares coneguin el paper de l'entrenador, després els serveix si en un futur estan a un altre nivell. La seva figura és molt important en l'esport i són molt necessaris. Hi ha escoles que diuen que els pares són un destorb, però en la nostra són una figura imprescindible i els ajudem a ser el màxim de bons pares de pilot possibles.