Segona Catalana

Sant Pol 60-74 L'Escala. A la pista del cuer Sant Pol el sènior A de l'Escala es va tornar a endinsar en places de promoció d'ascens a Primera Catalana. Tot i ser l'últim classificat l'equip d'Albert Clopés i Pitu Company no va poder adjudicar-se seu el partit fins al tercer període, quan Pau Esponellà es va mostrar inspirat amb cinc triples consecutius. Quan queden quatre jornades per acabar l'Escala depèn d'ell mateix per classificar-se per a la promoció d'ascens i fins i tot per pujar directe a Primera, ja que encara ha de rebre el Tona, segon classificat. Després de dues setmanes d'aturada els escalencs reprendran la competició el 23 d'abril davant el Parets.

L'Escala: Esponellà (26), Jaén (7), Danés (7), Alonso (2), Quintana (7), Martí (2) i Adrià Cantenys (19).

Triples: 8 (Esponellà -7- i Quintana). Tirs lliures: 20/29. Faltes: 13

Parcials: 12-15; 28-30; 44-55; 60-74.

Tercera Catalana

Vilafant 82-70 Salt. El Vilafant va demostrar que vol la segona posició, que permet promocionar, després de superar un rival directe com el Salt (82-71). El conjunt de Bru Rovira i Ful de Alcaraz va viure de la renda inicial després d'uns primers minuts molt forts. El Vilafant continua depenent d'ell, però en el darrer partit de lliga rebrà el virtual campió, el Cassanenc.

Vilafant: Vergés, Castillo, Descamps, Poch i Àngel -cinc inicial-, Adrià, Vicente, Sajet, Pere, Nebot, Brun i Gascón.

Parcials: 25-9; 15-18; 24-19; 18-24.

Tercera Territorial A

Escolàpies 67-37 Vedruna. L'Escolàpies es va desfer del Vedruna de Palamós en un duel on va sortir amb les idees clares des del principi. Tot i que a la represa els de Tete Quirante es van contagiar del joc espès del rival, en cap moment els va perillar el triomf.

Escolàpies: Esteve (7), J. Perpiñà (16), P. Pagès (4), J. Orduña (13), M. Parrot (4) -cinc inicial-, X. Angelats (1), Martí (2), Jacint (5), Agustí (3), X. Aymà (5), P. Caula (7).

Parcials: 26-5; 15-5; 16-10; 10-17.

Tercera Territorial B

Grifeu 70-67 Cellera. El Grifeu té un peu i mig a Tercera Territorial A després de sumar la tercera victòria en tres partits davant la Cellera (70-67) en un duel de la fase d'ascens. Els llançanencs es van mostrar forts mentalment en els darrers cinc minuts per quedar-se el triomf.

Sots-25

En el derbi local de la fase d'ascens a Tercera Catalana el Vilafant es va imposar a l'Adepaf (76-65) i segueix amb opcions de pujar de categoria. El conjunt de Ful de Alcaraz i Bru Rovira es jugarà el bitllet el pròxim 23 d'abril a la pista de l'Onyar A, mentre que els figuerencs amb aquesta derrota tenen opcions remotes d'ascendir. A la mateixa categoria, també sense opcions de pujar, el Castelló va perdre a Arbúcies (88-63) i el Roses va guanyar el Garrotxa Santjoanenc (68-53).

Segona Catalana femenina

Quart 58-49 Vilafant. El Vilafant femení va veure trencada la bona dinàmica -sis victòries en set partits- a la pista del Quart en un duel on es va desinflar a la segona meitat. Les noies de Jordi Mallorquí han deixat enrere el descens directe, però ara intentaran escapar-se de la promoció en les cinc jornades que queden.

Vilafant: S. Ferrer, M. Puig, J. Morató, A. Julià i C. Crous -cinc inicial-, L. Carreras, M. Padrós, L. No, J. Revilla.

Parcials: 21-11; 9-14; 14-8; 14-6.

Tercera Catalana femenina

L'Escala 54-34 Vedruna Palamós. L'Escala tancarà la lliga el 23 d'abril davant el Sarrià de Ter després d'encadenar un nou triomf davant el Vedruna de Palamós, dissabte passat. En principi, el conjunt de Susi Martí i Pau Esponellà no té opcions d'ascendir, però depèn de si el Vilablareix continua renunciant a pujar, com va fer l'any passat. En aquest cas, les escalenques podrien agafar-los la plaça, tal com va fer el Vilafant.

L'Escala: A. Díaz, L. Casals, C. Herrera, M. Boneu i M. Bolasell -cinc inicial-, S. Lloveras, A. Ferrer, M. de Ros, P. Terrón, N. Castells i O. Cuspinera.

Parcials: 11-7; 9-13; 21-7; 13-7.

Sots-25 femenina

Celrà 52-39 Escolàpies. L'equip sots-25 de l'Escolàpies va deixar escapar una ocasió d'or per sumar la vuitena ­victòria de la temporada, però va perdre amb claredat a la pista del cuer Celrà.