La selecció catalana mini femenina de bàsquet, entrenada pel seleccionador Enric González, s'ha classificat aquest dimarts per a la final del Campionat d'Espanya de seleccions mini de San Fernando (Cadis) en superar a les amfitriones d'Andalusia a semifinals per un 71-42. Aquesta serà la desena final consecutiva per una Catalunya que aquest dimecres 12 d'abril buscarà la seva sisena medalla d'or seguida. El rival serà Madrid en una final que s'emetrà a partir de les 10 del matí en directe per GolTV.

Els colors de Catalunya els defensa la llançanenca Laia Baus, jugadora del Grifeu de Llançà i que va camí de seguir les passes de la seva germana, Aina Baus, que es va penjar la medalla d'or d'aquest campionat ara fa tres anys.

Catalunya accedia a la lluita per les medalles en tancar la fase prèvia amb un ple de victòries: en el primer dia de campionat, les jugadores catalanes van superar a Astúries per un 20-70 mentre que a la doble jornada del diumenge van guanyar a Balears (71-21) i C. Valenciana (37-75). Castella i Lleó va ser el darrer rival de la prèvia a qui van derrotar per un 84-56