La Unió Excursionista Llançanenca organitza, aquest cap de setmana dies 15 i 16 d'abril, la 13a edició de la Marxa de Resistència 24 hores del Cap de Creus, una de les ultres més dures de la província. La prova seguirà constant de tres recorreguts amb distàncies de 27 (mini), 60 (mitja) i 87 km (ultra) que tindran Llançà com a nucli principal. "Sempre hem volgut mantenir la filosofia de les 24 hores perquè així hi té cabuda tant el participant que la vol fer corrent, com la que la fa caminant", comenta Marc Serradell, secretari de l'entitat.

Aquesta Marxa, consolidada com una de les clàssiques de Catalunya, ofereix als participants un recorregut de 87 km i 24 hores per realitzar-lo. És en aquest sentit que aquesta ofereix la possibilitat de gaudir dels principals atractius de la Zona de l'Albera (Sant Miquel de Colera, Puig d'Esquers i Valleta) i, de la Zona del Parc Natural de Cap de Creus (Sant Pere de Rodes, Sant Salvador, cala Jóncols, Cadaqués, el far de cap de Creus, Sant Baldiri de Taballera i el Port de la Selva i Llançà).

Rutes alternatives

Cal destacar que també s'ofereixen dos recorreguts més, un de 60 km que vindria a ser la volta que uneix Llançà amb Sant Pere de Rodes, Cadaqués, el far de cap de Creus i el Port de la Selva i una proposta de 27 km que vindria a ser la primera volta del recorregut llarg de 87 km per la zona de l'Albera. "El recorregut és el mateix, la prova de 87 km segueix formant part de la Copa Catalana i permet que vinguin molts corredors catalans per sumar punts. Hi haurà les de 60 i 27 km per qui prefereixi no fer la llarga", afegeix Serradell.

Cal destacar que a cada edició s'arriba als 500 participants entre les tres propostes, màxim permès per l'organització sempre respectant les mesures aportades pels responsables dels espais naturals en què es passa. A més, s'hi involucren un centenar de voluntaris.