Hi ha vegades que un equip ho fa pràcticament tot per guanyar i al final no ho aconsegueix. És precisament el que li va passar ahir a la UE Llagostera-Costa Brava a la Ciutat Esportiva del València, que, tot i completar un dels millors partits de la temporada a domicili, no va poder endur-se els 3 punts. Ho va evitar un gol de Zotko en l'últim minut, igualant un duel molt disputat i intens amb dues parts molt diferenciades, però en tot moment controlades pels gironins. Amb la tranquil·litat que va donar la victòria davant de l'Atlètic Llevant i la distància de cinc punts respecte de la zona de descens quan només en queden 18 per disputar-se, els d'Oriol Alsina visitaven el tercer classificat amb la clara intenció de treure un resultat positiu, almenys un punt. Suficient si es té en compte que la setmana vinent rebran el cuer i la resta de rivals tenen un calendari complicat.

Amb l'equip valencià jugant-se les opcions d'estar a la promoció d'ascens, i havent perdut únicament dos partits a casa, el d'ahir era un desplaçament molt exigent. Amb aquests elements el tècnic gironí va sorprendre alineant d'inici el jove del filial Maynau per l'esquerra, per davant de Fuster, en el que va ser la novetat més destacada. El plantejament pretenia minimitzar el talent dels locals a la zona de creació i sobretot en atac encara que en els primers deu minuts va costar agafar-li la mida al partit. Una bona sortida a la contra per part d'Aurajo va servir d'advertència del perill valencià, i després d'una ràpida combinació amb Aridai, Rafa Mir es va fer una autopassada amb el cap per plantar-se sol davant de Moragón, obligant-lo a fer una magnífica aturada per evitar el gol. A la següent acció, el Llagostera va respondre amb una oportunitat encara més clara per part de Rubén Martínez. Després del control orientat, Ferri va enviar a córner també amb gran encert. Tres minuts després, Eugeni va provar sort des de lluny, també desviat. La mitja hora de joc va coincidir amb una doble arribada local, primer amb un llançament de Nacho Gil que va aturar Moragón i després en un intent d'Araujo molt potent però centrat. Abans del descans, una internada de Marc per banda dreta va causar una jugada complicada per als interessos del Llagostera, amb diversos rebots que van provocar un ensurt.

A la represa, el partit va canviar radicalment i del joc alegre de la primera part es va passar al domini visitant i futbol més travat. No hi va haver arribades fins al minut vint, quan Maynau va marxar del seu marcador per entrar a l'àrea i rematar contra el cos d'un defensa ja amb el porter vençut. Manel va fer un segon avís després d'un bon detall tècnic amb el que va picar la pilota per damunt de Ferri i que va sortir llepant el pal. A la següent, el davanter no va perdonar i va fer el 0-1. La jugada va començar en una acció a pilota aturada que, després de diversos rebots a l'interior de l'àrea gran, el màxim golejador dels gironins va caçar amb un xut sec que avançava el seu equip.

Fet el més difícil, el Llagostera va passar a gestionar la diferència intentant no córrer riscos i esperant sentenciar a la contra, un objectiu que va estar a punt d'aconseguir Marc Fernández tot arribant per l'esquerra en una jugada que el porter local va rebutjar amb una gran aturada. L'extrem havia entrat poc abans en el lloc de Maynau en la substitució que va obrir el ball de canvis. Curro Torres va deixar primer defensa de tres per després reforçar la zona ofensiva, mentre Alsina va introduir Marc Martínez al centre del camp buscant tenir més control del joc i Masó, mirant d'assegurar la victòria. Tres minuts abans d'aquesta darrera ocasió, Gregorio va vorejar el gol de l'empat en una rematada de cap que va sortir a prop, molt a prop, del pal, i també Aridai va rematar fora una centrada perillosa d'Alberto Gil. Només faltava saber el temps afegit quan va arribar l'1-1. Amb un jugador menys per l'expulsió de Chica, una obertura a banda dels locals, novament per Gil, la va enviar al fons de la xarxa Zotzko rematant de cap lliure de marca a la frontal de la petita.

Amb aquest empat el Llagostera es mantindrà quinzè a la classificació a l'espera de saber si al final de la jornada d'avui els perseguidors li retallen distància a la zona baixa de la classificació. A cinc partits d'acabar la temporada la millor notícia per als gironins és que la setmana vinent s'enfrontaran al cuer i polèmic Eldenc, gairebé amb tota seguretat farcit de jugadors juvenils, divendres a les 18 h. Una victòria deixaria la permanència a tocar.