El gironí Maverick Viñales sortirà des de la sisena posició al GP de l´Argentina de MotoGP (21 h a Catalunya) en una prova on el pilot de Cervera, Marc Márquez (Honda), va protagonitzar la seva primera millor classificació de la temporada. Va marcar el millor temps amb 1: 47.512 en unes condicions mixtes de l'asfalt. El català va superar en més de set dècimes de segon un sorprenent Karel Abraham (Ducati) i també al britànic Cal Crutchlow (Honda).

Viñales: "Amb bona sortida podré lluitar per la victòria"

"Estic content. La primera Yamaha. Valentino sempre va molt ràpid en aigua i estar davant és molt positiu. Ens ha faltat adherència a la roda del darrere. Si faig una bona sortida podré lluitar per la victòria. Pel que fa al pneumàtic, no acabo de decidir quina és la millor possibilitat i provarem al warmup", ha dit Maverick.

A la Q2 i amb la pluja com a incòmode company de viatge, la primera referència la va protagonitzar el mateix Dani Pedrosa, que va marcar un 1: 50.225 per davant dels italians Danilo Petrucci (Ducati) i Valentino Rossi. Una volta més tard la sorpresa la va protagonitzar el francès Loris Baz (Ducati) que es va col·locar líder, encara que li va durar molt poc la seva alegria ja que en el següent pas per meta del lleidetà Marc Márquez es va enfilar a la primera plaça (1: 48.571 primer i després 1: 47.512) mentre que Maverick Viñales, dominador de la primera jornada, era quart.

Amb dues voltes ràpides consecutives el pilot de Repsol Honda va consolidar la seva 66a millor classificació d'entrenaments i la 28a en MotoGP, per davant d'un sorprenent Karel Abraham i del britànic Carl Crutchlow, que l'acompanyaran en la primera línia de sortida de la cursa argentina.

Pel que fa a la categoria de Moto2, el pilot de Llançà Isaac Viñales sortirà des de la vint-i-unena posició de la graella, on la pole position la va fer Oliveira.

Finalment, a la categoria de la cilindrada més petita, Moto3, el pilot gironí Albert Arenas, que va patir una aparatosa caiguda, sortirà al GP de l´Argentina en la dinovena posició. El més ràpid als classificatoris va ser el nord-americà McPhee.