El Barça visita aquest vespre el Màlaga a La Rosaleda (20.45 hores) en un duel clau per als blaugranes per continuar amb la seva pressió particular al líder, Reial Madrid, a pocs dies per enfrontar-se al Juventus en l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions. L'equip de Luis Enrique afronta el tram final del campionat amb la disputa dels últims vuit partits en els quals es decidirà tot, i en un moment en el qual vol seguir posant pressió als blancs amb una nova victòria que li serveixi per confirmar el seu bon moment.

S'enfronta el Barça a un rival que a la primera volta li va fer un terrible ensurt, quan els dos equips van empatar al Camp Nou (0-0), donant inici a un dels pitjors moments del curs, ja que els blaugranes van signar tres empats seguits a la Lliga (Màlaga, Reial Societat i Reial Madrid). Ara, la situació és molt diferent, amb un Barça en plena forma i que va quallar un partit extraordinari contra el Sevilla al Camp Nou (3-0), on va deixar una primera part de molt alt nivell, en la que va marcar els tres gols.

En el duel amb l'equip de Jorge Sampaoli, dos barcelonistes es van carregar d'una groga per arribar a cicle de cinc i complir amb un partit de sanció el següent compromís: Gerard Piqué i Ivan Rakitic. L'absència d'aquests dos jugadors no hauria de comportar cap problema per al quadre blaugrana, que fins i tot podria mantenir el 3-4-3, encara que amb el canvi de Piqué dimecres en el segon temps, Luis Enrique va ordenar una recomposició del dibuix per recuperar el 4-3-3 amb dos laterals, Digne i Sergio Roberto.

Si opta per aquest últim dibuix, el lateral Jordi Alba podria recuperar la titularitat, posada en quarantena en els últims partits, per l'opció de jugar amb tres centrals.

Tampoc estarà a punt per al partit de Màlaga el lesionat Rafinha Alcántara, que ahir es va sotmetre a una artroscòpia i que en tindrà per uns quatre mesos de baixa. Amb vistes al partit de dimarts a Torí, a l'anada dels quarts de la Lliga de Campions, és probable que Luis Enrique opti per alguna rotació. La lesió de Rafinha, a més de la d'Arda Turan, i la sanció de Rakitic, torna a obrir la possibilitat que Denis Suárez i André Gomes puguin recuperar la titularitat, si és que Luis Enrique vol donar a Andrés Iniesta un descans perquè estigui a to per al partit de dimarts contra el Juventus.

El partit contra el Sevilla va mostrar un Barça en un estat de forma extraordinari, però aquest mes d'abril serà d'una dificultat màxima, ja que el Barcelona s'ho juga tot en cada partit, sense opció a deixar-se algun punt o resultat per un avantatge que no té.

Un Màlaga ressuscitat

Els de Michel rebran el Barça en una situació de relativa tranquil·litat després del bon resultat que van aconseguir al Molinón en forma de tres punts per allunyar el fantasma del descens. El Màlaga, que venia de sis partits sense guanyar, està a vuit punts del descens i intentarà causar una bona sensació davant un conjunt molt fiable com a visitant.

Míchel, que va obtenir la seva primera victòria amb el Màlaga contra l'Sporting de Gijón després de dues derrotes i un empat, tindrà la baixa del migcampista Keko Gontán, sancionat per acumulació d'amonestacions; encara que recupera el defensa Juan Carlos i el migcampista José Recio després de complir un partit de sanció.