Reial Madrid i Atlètic tornen a escena al Santiago Bernabéu en un d'aquells duels d'alta rivalitat que ha marcat les seves últimes temporades; un derbi trascendental en la lluita dels blancs pel títol que arriba marcada per l'inesperat dubte de Zinedine Zidane sobre el seu futur. La frase del tècnic, assegurant que «no estic segur si l'any vinent seguiré, per això no preparo res de la propera temporada», ha marcat la prèvia d'un duel en el que el seu equip arriba fresc i amb la majoria dels efectius disponibles.

El defensa francès Raphael Varane és l'únic contratemps en forma de lesió per a Zidane, que retornarà a la titularitat després d'un descans a homes com Dani Carvajal, Pepe, Kroos, Luka Modric i a la davantera habitual (formada per Bale, Benzema i Cristiano). Però si els blancs estan en forma, tres quarts del mateix passa amb un Atlètic enratxat, que encadena cinc victòries consecutives a la Lliga i que arriba al Bernabéu disposat a fer-la grossa.

Simeone, tècnic dels visitants, té les baixes confirmades de Gameiro, Gaitán, Augusto Fernández, Miguel Ángel Moyá, Vrsaljko i Tiago Mendes, tots ells lesionats. Fernando Torres apunta a la titularitat al costat de Griezmann.