El Barcelona rep aquesta tarda (19.30) el Sevilla, un dels rivals més durs que li queda al Camp Nou, i contra el que haurà de jugar a un gran nivell per obtenir una victòria i seguir en la lluita per no perdre pistonada des de la segona posició al líder, el Reial Madrid.

El Barça, que recuperarà per a aquest partit al sancionat Messi i a un Gerard Piqué que va descansar en la visita a Granada, no es refia del Sevilla, al qual més que tremolar-li les cames per cansament en els últims partits, sembla que li ha fallat la punteria. Pel que fa a Messi, l'argentí torna contra un dels seus equips fetitxe, al qual ha marcat sis gols en les últimes quatre visites del Sevilla al Camp Nou.

L'equip català sap que aquest és el partit més dur dels que li queden al Camp Nou, ja que tindrà davant seu una espècie de rèplica en un equip que també gaudeix amb la pilota als peus i que és poderós al migdel camp i en atac, malgrat la sequera en l'últim mes.

Luis Enrique no podrà comptar amb el lesionat Rafinha Alcántara, una peça fonamental en l'esquema dels blaugranes des que el 3-4-3 va prendre cos. En l'absència del brasiler per lesió a Granada, al quart d'hora, Paco Alcácer va tornar a aprofitar el seu moment per retrobar el gol.

L'absència del capità Andrés Iniesta en la majoria de partits de l'últim mes no s'espera que es repeteixi per al duel contra el Sevilla, ja que tot apunta a que el manxec, si està en forma, no es perdrà cap dels partits importants, com el d'avui al Camp Nou.

El Sevilla de la seva banda, arriba en el seu pitjor moment de la temporada, però amb el repte de recobrar la seva identitat després de sumar només tres dels últims dotze punts i haver passat d'intentar discutir-li LaLiga a Reial Madrid i Barcelona a perdre la tercera plaça a favor de l'Atlètic.

El conjunt andalús és conscient que visita una plaça dificilíssima i a un Barça que segueix a l'aguait del líder i que no pot fallar, però també que no li queda una altra que buscar la reacció, recuperar la seva millor versió i retrobar-se amb l'enganxada exhibida en altres moments del curs -ha marcat un sol gol en els seus tres últims partits- per intentar causar sensació en el feu blaugrana.

«El Sevilla no està en la seva millor dinàmica, però és temible pel que ha fet i el que pot fer en qualsevol moment», va subratllar Luis Enrique, qui va elogiar la trajectòria professional de l'argentí Jorge Sampaoli, «un dels entrenadors que millors resultats ha aconseguit». Dos dels noms propis de la roda de premsa prèvia van ser Luis Suárez i Andrés Iniesta. Sobre el davanter uruguaià, en va destacar el «caràcter i competitivitat» que els aporta. «És vital no només pel que fa, sinó per com ho fa», va emfatitzar.

Del migcampista manxec, va dir que està en «el seu millor nivell» després de les dues lesions, totes elles traumàtiques, que ha patit aquesta temporada. Finalment, Luis Enrique també es va referir a la situació per la qual passa el Juventus, el rival del Barcelona en els quarts de final de la Lliga de Campions, que en l'últim partit de la lliga va empatar contra el Nàpols. «Són un rival temible amb o sense pilota. Sap interpretar els dos aspectes del joc a les mil meravelles», va recordar el preparador asturià del Barça.