El Tennis Taula Tramuntana va celebrar, el cap de setmana passat, la classificació de tres equips per disputar la promoció d'ascens: el primer i el segon equip masculí i el femení. L'equip A dels nois es va assegurar la tercera plaça de Primera Nacional després de superar, dissabte passat a l'INS Olivar Gran, el Firgong (4-2). En el comiat com a locals, els figuerencs van acabar trencant la igualada al seu favor contra els canaris amb Jaume Muntada, Ramon Clivillé i Jordi Saguer a l'equip -faltava Ferran Brugada.

El Tramuntana es va quedar a les portes de l'ascens a Divisió d'Honor -segona categoria estatal- fa un any a Granada quan havien quedat campions de lliga, i ara intentaran treure's l'espina en una fase que es disputarà el 13 i 14 de maig en una seu encara per determinar. Els clubs catalans han presentat una proposta a la Federació Espanyola perquè els partits es juguin a Calella. La lliga regular acaba el 23 d'abril, però els figuerencs la tancaran aquest dissabte (17 h) en un duel intranscendent a la pista dels Amics de Terrassa.

Muntada, president i alhora jugador, considera prioritari aquest ascens "per recuperar Sergi Grau, ara en el Mataró". Per no tallar la projecció del palista figuerenc -de 16 anys i vigent campió d'Espanya infantil- el Tramuntana va cedir-lo als maresmencs, que són tercers de Divisió d'Honor.

Per la seva part, el segon equip masculí, situat a Tercera Nacional, ocupa el primer lloc quan queden dues jornades i pugnarà per ascendir a Segona el mes que ve. El B del Tramuntana va guanyar el Bisbal (6-0) amb autoritat amb la participació de Dani Mena, Joni Díaz i Albert Villa.

"Buscar la Superdivisió"

El tercer equip del Tramuntana que pugnarà per pujar de categoria és el sènior femení, que ha acabat la lliga regular de Primera Nacional amb 19 victòries i només una derrota. En l'última concentració, disputada el cap de setmana passat a Mataró, les figuerenques van seguir arrasant en els partits contra el Burjassot (6-0), el Mediterráneo de València (6-0) i el CAI Santiago de Saragossa (5-1). En aquest cas, van jugar Sara Ballester, Anna Badosa, Clàudia Pérez, Jana Riera i Clara-Jonia Olivera.

Amb el primer lloc assegurat, intentaran pujar a Divisió d'Honor -també, segona categoria estatal- el cap de setmana del 22 i 23 d'abril a Irun (Guipúscoa). Per obtenir l'ascens tindran dues oportunitats: si guanyen un altre campió s'emportaran directament el premi i si perden tindran una altra revàlida. A l'espera que es faci el sorteig, a la primera eliminatòria el Tramuntana s'enfrontarà al Club del Mar de la Corunya, a l'amfitrió Irun o al Pedregar de Motril, de Granada.

Amb les mateixes prioritats que els nois, Muntada considera que és "necessari" l'ascens per "per no frenar la progressió de promeses locals com Jana Riera o Linda Thomson". El president va més enllà i si s'assoleixen aquests dos ascensos no descarta fer un projecte per "buscar la Superdivisió, si aconseguíssim patrocinadors".