Solidesa defensiva i un cop de geni del talentòs Hèctor Simon van decidir un derbi igualat i sense un dominador clar. El play-off ja és a la butxaca dels de Calderé i ara el proper objectiu dels garrotxins és guanyar el frec a frec que manté amb el Peralada per fer-se amb la primera posició. «Lluitarem per aconseguir la primera posició, però reconeixent que hi ha un gran Peralada empenyent amb força», va explicar després del derbi el tècnic de l'Olot, Ramon Maria Calderé.

El degà va arribar al descans a Olot amb un esperançador empat a zero, però un autèntic golàs d'Hèctor Simon avançada la segona meitat va decidir un derbi disputat i amb ocasions a tots dos bàndols. El primer avís el va protagonitzar el visitant Marc Serramitja mitjançant una rematada forçada que va sortir a fora i tres minuts després va ser el local Dembo qui va provar de superar Manzano, però l'amerenc va poder refusar el tret de l'extrem. El joc ofensiu dels de Calderé començava a rutllar, però el Palamós, ben plantat en defensa i amb un segur Manzano, mantenia el zero al seu caseller.

Abans d'arribar al descans, el líder de Tercera ho va seguir provant amb un xut al pal de Dembo després d'una bona acció d'Uri. Faltaven cinc minuts per arribar a la mitja part quan Hèctor Simon ja va avisar de les seves intencions i des d'una distància considerable va enviar un tret que es va estavellar a la creueta.

Ja a la represa, al minut 55, el màxim golejador del degà, Marc Serramitja, es va inventar un potent xut que va marxar ben a prop dels tres pals de Ginard. Els palamosins es mantenien vius, però al minut 65 Hèctor Simon va marcar l'únic gol del partit mitjançant un xut des de la frontal que va entrar a l'esquerra de la porteria de Manzano. Bona part del mèrit d'aquest gol calia atribuir-lo a Marc Mas. El silenc va punxar la pilota dins l'àrea i va assistir cap al seu company perquè aquest, d'un precís i ajustat xut, inaugurés l'electrònic.

El gol no va provocar que els baixempordanesos baixessin els braços i amb xuts d'Agi o Ivan Garcia van fer patir als de Calderé fins al minut 94. Al final, una genialitat d'Hèctor va decidir un derbi que segella el primer objectiu dels olotins i, ara, per endavant resten sis finals per saber qui s'endurà el títol de campió, si els de Calderé o els d'Arnau Sala.