El Peralada va aconseguir ahir a la tarda un triomf històric davant La Jonquera (2-0). Els tres punts aconseguits permeten al conjunt gironí classificar-se metamàticament per primera vegada a la història per disputar el play-off d'ascens a Segona Divisió B. Un segon objectiu acomplert en el full de ruta d'aquesta temporada i, ara, voldran posar la cirereta buscant el campionat que es disputaran amb l'Olot en les últimes sis jornades de competició.

L'alegria era per al conjunt xampanyer, tot al contrari que per a La Jonquera. Els fronterers van ser els que més malparats van sortir del derbi altempordanès, ja que encadenen la setena derrota consecutiva, que els situa fora del descens però amb els mateixos punts que el Manlleu, el primer equip que a dia d'avui perdria la categoria. En el primer partit després de la dimissió de Vizuete, els jonquerencs, dirigits a la banqueta pel fins fa uns dies segon entrenador, Enzo Galli, van plantar cara i fins al segon gol local van tenir opcions de puntuar en la temuda visita al Municipal de Peralada. No obstant això, va ser el Peralada l'equip que va gaudir de les millors ocasions de gol.

L'equip d'Arnau Sala va sortir per totes des del primer minut i Serrano, abans que es complís el minut 10, ja va tenir una arribada molt perillosa que no va saber materialitzar. Per part del conjunt visitant, l'ocasió més clara va arribar a la mitja hora de joc, quan primer Joan Pons, amb un xut que va rebutjar Richi Paz, i després Vergara, que va enviar la pilota alta, haurien pogut avançar l'equip d'Enzo Galli. No va ser aixó i, abans del descans, Xavi Boniquet no va perdonar i va avançar els xampanyers.

La Jonquera seguia oferint resistència i defensava molt bé els intents locals. En atac, però, els costava més. A falta de poc més de deu minuts per al final, al minut 78, Ernest Forgas sentenciava el partit amb una rematada de cap després d'un servei de cantonada. Una diana que sentenciava el partit i l'accés al play-off dels gironins, que ara lluitaran amb l'Olot per fer-se amb el campionat. El proper diumenge, els peraladencs visiten el camp del Castelldefels i La Jonquera segueix amb el seu particular tourmalet visitant el complicat camp del Vilafranca.