La segona edició del Gambito Golf Tour, el circuit professional espanyol, que ha transcendit fronteres amb un torneig fora d'Espanya, s'ha presentat aquest dimarts al Mirador del Castell, a Peralada, amb moltes novetats. Jorge Piera, CEO de Galera Group i Director del Circuit, va ser l'encarregat de presentar totes els canvis, que són molts, per a la temporada 2017, que començarà aquesta setmana al camp de Golf Peralada del 29 al 31 de març.

Es manté el muntant amb premis de 70.000 euros per prova regular, que seran 8 entre aquest mes de març i setembre; més després la Gran Final que aquest any serà al club sevillà de Zaudín del 22 al 24 de novembre. I per als associats a la PGA haurà reduccions significatives en les inscripcions als tornejos,

Entre les grans novetats que presenta el Circuit el 2017 destacar, d'una banda, que s'inclouen les dues grans cites nacionals, el Campionat d'Espanya de la RFEG i el de la PGA d'Espanya, en el Rànquing espanyol; per als tres primers jugadors espanyols classificats en l'Ordre de Mèrit 2017, la RFEG concedeix 7 invitacions per al Challenge + 7.000 € en dietes, 5 invitacions per al Challenge + 5.000 € en dietes i 3 invitacions per al Challenge + 3.000 € en dietes, per al primer, segon i tercer espanyol classificats respectivament, en finalitzar la temporada.

Altres de les novetats importants és que el calendari constarà d'una prova fora d'Espanya del 19 al 21 de juliol, i serà, ni més ni menys, que en el Marc Simone Golf & Country Club, en les rodalies de Roma. Aquest camp acollirà la Ryder Cup de 2022, el que li donarà al circuit nacional una gran projecció internacional.

A l'acte de presentació van acudir Ramón Nogue, Vicepresident Relacions Institucionals de la Federació Catalana de Golf; Pablo Bernárdez, President del Comitè de Professionals de la Reial Federació espanyola de Golf; per part del Grup la Directores del Golf, Núria Bech, Pablo Pascual, representant de l'Associació de Professionals d'Espanya, i finalment Lucas Montaner com a director general de Gambito Golf i director de torneigs.

Un entorn únic de golf, història i gastronomia

Jugar al Golf Club Peralada és molt més que jugar a golf. És un recorregut on es pot gaudir d'una experiència única, ja que és un dels millors camps de golf de la Costa Brava, que es fon en un paisatge Mediterrani de gran bellesa.

El camp ha estat escenari d'importants competicions i tornejos d'alt nivell com l'Open Catalonia 95, les proves de la Pre-Qualifiying School PGA o la Sèniors Qualifiying School. I ha estat el primer camp de golf d'Europa en obtenir la certificació de Gestió Ambiental EMAS reconeguda per la Unió Europea.

El recorregut de 18 forats té una distància de 6.071 metres, par 71 i 4 Tees de sortida per a cada forat. Amb pocs desnivells, zones de llacs, riberes i arbres, és un camp apte per a tot tipus de jugadors i per albergar un gran torneig professional.

122 jugadors a Peralada

Un total de 122 jugadors donaran el tret de sortida a la segona edició del Gambito Golf Tour que aquest dimecres comença a Peralada. Ningú ha volgut faltar a la cita de benvinguda del Circuit Nacional que organitza Gambito Golf, destacant el partit estrella que unirà de nou al vencedor de l'ordre de Mèrit de 2016, José Luis Adarraga, amb dos guanyadors, Santiago Tarrío i Carlos García Simarro, que va estar lluitant fins al final per ser el número 1 d'Espanya.

Tota la plana major del golf nacional, excepte aquells jugadors amb targeta en els Circuits internacionals, intentaran convertir-se en el primer triomfador de la temporada 2017. Com a Gabriel Cañizares, Carlos Balmaseda, Ivó Giner, Jacobo Pastor, Alfredo García Heredia, Luis Claverie, Mario Galiano, Miguel Cabrera Bell, tercer a l'Escola del French Tour fa un parell de setmanes, on va guanyar Javier Gallegos també present en el torneig; o Javier i Manuel Ballesteros. Cal destacar també la presència de Noel Grau que va guanyar a mitjans de març la primera prova del Med Tour a Egipte o Leornardo Lilja que va estrenar el Mena Tour uns dies després.