«No li interessen els diners, ni la fama, només vol ser campió del món». El responsable de curses de Yamaha, Lin Jarvis, defineix així Maverick Viñales en una sentència que surt a la crònica del diari El País sobre la victòria del pilot de Roses diumenge a la nit a Qatar. Una demostració de serenitat de l'empordanès en una cursa marcada per la pluja que, per si algú encara no ho tenia clar, ha fet el salt a Yamaha disposat a lluitar pel títol del món a què feia referència Jarvis ja aquest primer any. La sang freda de Viñales no va sorprendre l'enviada especial a Qatar del diari madrileny - «Es va prendre la cursa amb l'experiència necessària. Perquè sabia que tenia millor ritme que tots els seus rivals i perquè no hi ha pitjor medicina que posar-se nerviós i avançar més de pressa del compte» -, però sí que, segurament, la solvència de la victòria de Viñales va deixar més parat qui no hagués mesurat bé el talent del pilot de Roses.

«Viñales és un problema real per a tots els rivals, perquè aquest any pilota una Yamaha...», acabava el seu article el diari esportiu de referència a Itàlia, La Gazzeta dello Sport, que com el seu homòleg a França, L'Équipe, no escatimava elogis per a un pilot que, de sobte, han vist qu havien de situar amb, com a mínim, les mateixes opcions de guanyar el títol que Marc Márquez o Valentino Rossi. «La tempesta no va fer tremolar Maverick Viñales», escrivien en el prestigiós diari esportiu francès mentre que a La Gazzeta, històric aparador al món de les victòries del vuit cops campió mundial, no van dubtar a titular: «Qatar, un fabulós Viñales! Colpejats Rossi i Dovizioso». A Anglaterra i, fins i tot als Estats Units orfes ara dels grans pilots de les epoques de Kevin Schwantz i Wayne Rainey també es podien llegir cròniques plenes de bones paraules sobre la victòria de Maverick Viñales al circuit de Losail. «La nova vida de Maverick Viñales de Yamaha comença amb una victòria a Qatar», apunten des de la NBC; mentre que des de la pàgina web de la BBC anglesa recorden que «Viñales, que ha fitxat per Yamaha aquesta temporada, ha estat impressionant tot l'hivern va començar la cursa des de pole i va guanyar superant amb nota el repte que li proposaven Dovizioso i Valentino Rossi».

«Viñales no surt del no-res. Va ser el campió del món de Moto3 el 2013, va guanyar quatre grans premis de Moto2 en una temporada, i una cursa de MotoGP l'any passat», deixen clar en la crònica de L'Équipe que, destacant també, lògicament, del debutant francès Johan Zarco, abans de la caiguda, dediquen espai a destacar el talent de Maverick Viñales: «Només de pujar per primer cop sobre la Yamaha a València el mes de novembre va demostrar una facilitat sorprenent que li ha permès ser el més ràpid en els quatre circuits on es varen fer entrenaments oficials aquesta pretemporada».

El domini en els entrenaments d'aquest hivern que citen des de França també és l'argument esgrimit, des de La Gazzeta, per deixar clar que la victòria de Maverick Viñales a Losail no va ser ni molt menys una sorpresa: «Estava escrit que seria la cursa de Maverick Viñales i així va ser. Ni tan sols el retard causat pel mal temps va reduir la concentració del jove espanyol de Yamaha, que en la primera cursa de la temporada va entretenir, fins i tot, la increïble pluja del desert». I, així, en la cursa de diumenge a Losail, segons el diari italià, «volta rere volta, Viñales es va acostar a Dovizioso, va esperar el moment adequat per portar a terme l'atac decisiu. I va guanyar». Una victòria que va portar el redactor de L a Gazzeta a escriure aquella sentència de «Viñales és un problema real per a tots els rivals, perquè aquest any pilota una Yamaha...»