Després que plogués durant la nit en el Circuit Internacional de Losail, la pista qatariana tenia una gran quantitat d'aigua acumulada en certs punts, un fet que ha provocat, en primer lloc, una modificació dels horaris de dissabte. Després d'aquest canvi, i després d'un intens treball sobre el circuit, Direcció de Cursa ha decidit cancel·lar les sessions classificatòries del #QatarGP per raons de seguretat.

La pluja caiguda al matí a Qatar ha obligat a cancel·lar totes les sessions classificatòries. Davant d'aquesta situació, els temps combinats fins a la FP3 determinaran la graella de sortida de la cursa. Què vol dir això?

Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) s'assegura la seva primera pole position amb Yamaha, amb Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar) i el vigent Campió de MotoGP ™, Marc Márquez (Repsol Honda Team), acompanyant-lo en la primera línia.

La segona fila estarà formada per Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3), Andrea Dovizioso (Ducati Team) i Scott Redding (Octo Pramac Racing).

La tercera línia, compresa entre els llocs 7 i 9, rebrà a Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3) i Cal Crutchlow (LCR Honda).

El nou vegades campió del món Valentino Rossi obrirà la quarta fila amb la seva desena posició, per davant de Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing). Jorge Lorenzo, el nou pilot del Ducati Team, sortirà dotzè en el seu primer Gran Premi amb la Desmosedici.

Álvaro Bautista (Pull & Bear Aspar Team) ocuparà el tretzè lloc de la formació de sortida, mentre que Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini) sortirà des de la quinzena posició, amb Àlex Rins (Team Suzuki Ecstar) divuitè, Tito Rabat (EG 0,0 Marc VDS) just per darrere d'ell i Héctor Barberá, pilot del Reale Avintia Racing, en el lloc número 20. Pol Espargaró (Red Bull KTM Factory Racing) sortirà penúltim.