Maverick Viñales i la seva Yamaha van complir amb totes les previsions que el donaven com a favorit i es va adjudicar la victòria al Gran Premi de Qatar de MotoGP, que es va disputar ahir al circuit de Losail tot i els tímids intents d'aparició de la pluja. És el segon triomf del rosinc a la màxima categoria després del de Silverstone l'any passat, superant els italians Andrea Dovizioso (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha).

La mala sort va voler que la pluja que no va aparèixer en cap de les anteriors carreres ho fes en la de MotoGP, que va veure retardada la seva sortida fins a dues vegades, però al final es va procedir a realitzar la mateixa amb dues voltes menys de recorregut, encara que alguns pilots no estaven massa satisfets de la decisió per considerar que el revolt catorze i algun més estaven massa humits per rodar amb pneumàtics llisos. Així i tot, es va donar la sortida i si bé Maverick Viñales, autor del millor temps d'entrenaments, no ho va fer bé, ja que va ser l'italià Andrea Iannone (Suzuki GSX-RR) qui es va col·locar com a primer líder, tot un debutant com el francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) va sorprendre als seus rivals i es va posar líder.

Amb Zarco al capdavant i després d'una bona sortida també de l'italià Valentino Rossi, que va passar de la quarta fila i el desè lloc al setè en el primer gir, Johann Zarco va aguantar els intens per passar-lo del campió del món en títol, Marc Márquez (Honda), que marxava després d'ell. De la seva banda, Jorge Lorenzo (Ducati) s'afanyava a protagonitzar el seu propi calvari; rodava lluny del cap de cursa en un dissetè lloc després de sortir de la pista en el primer revolt, tot i que va poder reincorporar-se.

Zarco es mantenia al davant amb aplom, controlant tot un Marc Márquez; al darrere, els seguien Dovizioso, Ianone i Maverick Viñales, amb un segon grup uns metres enrere encapçalat per Dani Pedrosa (Honda) i Valentino Rossi. El rosinc no podia aguantar el ritme dels pilots capdavanters i es va anar quedant despenjat, fins que l'atrapaven Rossi, Álvaro Bautista (Ducati) i Pedrosa. Però a la setena volta, Johann Zarco va anar pel terra en bloquejar el fre davanter al segon revolt del traçat. Els seus somnis de victòria s'esvaien de cop i volta.

Amb ell fora de joc, Andrea Dovizioso encapçalava la cursa, seguit de prop per Márquez, Iannone i un Viñales que havia recuperat metres. La progressió no va quedar aquí i l'empordanès va superar Márquez a la dotzena volta; llavors Lorenzo ja era novè i Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP) estava just per davant d'ell mantenint un ritme millor que el dels pilots que el antecedien i que a sis voltes del final el col·locaven sisè, just després del rebuf de Dani Pedrosa, a qui no va poder doblegar al tram final de la cursa.

Márquez no va poder aguantar el ritme capdavanter i primer Viñales i després Rossi el van acabar superant, encara que les diferències entre tots ells no van arribar en cap moment al segon i mig. Les voltes finals havien de ser d'autèntic infart. En el catorzè gir, Maverick Viñales va aconseguir el seu objectiu: es va colar per dins de la traçada i va superar Andrea Iannone, que li va tornar l'avançament al final de la recta de meta, però no va trigar massa el de Yamaha a tornar a avançar-per intentar posar els suficients metres d'avantatge com perquè ningú li pogués prendre la seva primera victòria de la temporada. Dovizioso no estava disposat a vendre barata la derrota i a tres voltes del final va tornar a superar a Viñales. Es preparava el desenllaç final, però el rosinc va saber jugar les seves cartes per imposar-se.