La selecció espanyola reprèn avui (20.45, La 1) el pols de la competició després de quatre mesos d'aturada, amb un duel transcendental en la lluita per la plaça d'accés directe al Mundial 2018, sense opció d'error en la pugna amb Itàlia i davant el rival, Israel, que s'ha postulat com la tercera via del grup. Deulofeu apunta a suplent. L'onze de Julen Lopetegui està pendent d'un jugador, Dani Carvajal i la seva evolució del procés gripal que pateix. Si no està en condicions de jugar la plaça al lateral dret seria per a César Azpilicueta, encara que Nacho Fernández també pot ser una solució. Al centre del camp el seleccionador espanyol ha de decidir entre Thiago Alcántara, qui s'ha convertit en el referent del joc des que va arribar, o Koke, que va brillar en les seves últimes aparicions amb Espanya. Per la seva banda, Andrés Iniesta torna per assumir el lideratge absolut en el joc.

Lopetegui recupera per a la cita Pedro Rodríguez, igual que des que va arribar va fer amb el seu company a la davantera del Chelsea, Diego Costa. Es va oblidar d'ell en el final de la seva etapa Vicente del Bosque després de ser clau perquè triés Espanya abans que el Brasil i amb Pedro va tenir un final amb polèmica. La vigília del partit que va acabar marcant el camí d'Espanya s a l'Eurocopa de França, davant Croàcia, el canari va mostrar el seu desencís per no tenir el paper que sentia que mereixia. Pedro compta amb opcions de titularitat, tot i que pugna amb David Silva per una plaça per al trident, en què Vitolo i Diego Costa semblen tenir el lloc assegurat.

Israel ha marcat una mitjana de dos gols per partit i s'ha convertit en la sorpresa del grup, amb un vell conegut del futbol espanyol com a màxim golejador. Tres dianes ha signat Tomer Hemed, exjugador de Mallorca i Almeria, ara al Brighton anglès.