Després de dues temporades de tastet en el Mundial de MotoGP, Maverick Viñales aspira, en la seva tercera participació en la categoria reina, ser el millor de tots. Amb 22 anys, és el pilot més jove que entra en les travesses per adjudicar-se el títol. De fet, el seu màxim rival serà Marc Márquez (24), vigent campió del Món amb Repsol Honda. I és que un cop haver provat el terreny de la primera categoria amb Suzuki, l'escuderia que va apostar per ell ara fa dos anys, ara comptarà amb un equip que en els darrers anys ha demostrat que té potencial per lluitar pel primer lloc.

Amb el Movistar Yamaha, i al costat del seu ídol de la infància, l'italià Valentino Rossi, Maverick Viñales aspira a tot. El tret de sortida a una temporada que ha de ser de somni serà aquest ­diu­menge dia 26 (20 h/Movistar +) en el circuit nocturn de Losail, a Qatar, i el punt final tindrà lloc el 12 de novembre a València, després de 18 proves.

El de Roses i Palau-saverdera ocuparà el lloc de Jorge Lorenzo, que ha marxat a Ducati i que en els últims vuit anys amb Yamaha sempre ha acabat en el podi: tres títols, tres subcampionats i dos tercers llocs.

Temps per pedalar a Roses

L'adaptació no podia ser millor, ja que en els quatre tests oficials de la pretemporada (València, Austràlia, Malàisia i Qatar) ha estat el més ràpid de tots. A més de pilotar al damunt de la YZR-M1, l'altempordanès ha tingut temps abans del debut en el Mundial d'agafar la bicicleta de muntanya per a córrer a la primera edició de la Crono Xtrem de Roses, el 5 de març passat.

El segon màxim favorit per les cases d'apostes

Mentre l'entorn del motociclisme situa Maverick Viñales com el màxim candidat al títol després de ser el més ràpid dels quatre testos oficials de la pretemporada, les cases d'apostes esportives d'Internet el tenen considerat com a segon aspirant. Després de revisar les quotes de les pàgines web de Bwin, William Hill, 888sport i Sportium, el màxim candidat és el vigent campió del Món de MotoGP, Marc Márquez. Les quatre cases coincideixen a situar el de Repsol Honda en la primera posició, per davant de Maverick, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo.

Les quotes són similars en tots els casos: la victòria final de Márquez es paga ara mateix entre 2.20 i 2.50 per euro apostat, però de ben a prop hi segueix Maverick amb uns registres similars. Que el pilot de Roses i de Palau-saverdera acabi aixecant el seu primer títol a MotoGP el 12 de novembre a València es paga, en aquests moments, entre 2.62 i 2.90 per euro apostat. Per la seva part, la victòria final de Rossi -company d'equip de Maverick i nou cops campió del Món- es paga entre 5.50 i 6.50 €, i la de Lorenzo -ha deixat el seu lloc a Yamaha al pilot altempordanès- entre 6 i 8 €.