El Municipal d'Olot es quedarà petit el proper dimarts per acollir la final de la Copa Catalunya entre el Girona i el Nàstic de Tarragona (19:00), un partit que farà ampliar la capacitat de l'estadi fins a més de 3.000 localitats gràcies a la instal·lació d'una graderia supletòria. La final de la 28a edició va ser presentada oficialment ahir a la sala de plens de l'Ajuntament de la capital garrotxina, en un acte on hi van assistir, entre altres Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol; el president gironí, Delfí Geli; el director general del Nàstic, Lluís Fàbregas; l'alcalde olotí, Josep Maria Coromina, i el director del Consell Català de l'Esport, Antoni Reig, entre d'altres. Geli va recordar que el Nàstic ha aconseguit dos títols de la Copa Catalunya i que, per això, al Girona li fa «una especial il·lusió» obtenir-ne un.

Subies es va mostrar entusiasmat amb la implicació de la ciutat. «Olot serà partícep de la gran festa del futbol català. Transformarem el Municipal d'Olot en un camp d'elit, amb més de 3.000 persones». En aquest sentit, malgrat les més de 3.000 localitats que tindrà l'estadi, no hi haurà entrades a la venda. El repartiment de les localitats el faran de manera particular els dos clubs finalistes (Girona i Nàstic) i l'UE Olot i la resta de clubs de la ciutat. De la seva banda, el Nàstic ja va anunciar ahir que obre un registre d'inscripcions per als abonats que vulguin assistir al partit i que els finança de franc el desplaçament amb autobús fins a Olot. El Girona encara no ha decidit de quina manera repartirà les entrades de què disposa, que seran aproximadament mig miler.

La graderia supletòria que ampliarà l'aforament de Municipal s'ubicarà darrere la porteria del gol nord. En aquest sentit, l'alcalde d'Olot va explicar «la il·lusió» que ha generat la celebració de la final a la seva ciutat i va expressar que l'afició olotina està orgullosa de saber que la ciutat és capaç d'organitzar la final. La Federació Catalana aprofitarà el partit per retre un homenatge al Clup Patinatge Artístic Olot pels seus èxits.

Entre l'Oviedo i el Rayo

La final arribarà tot just tres dies després que el Girona hagi disputat el seu partit de Lliga al Nuevo Carlos Tartiere contra l'Oviedo i abans de rebre el Rayo Vallecano a Montilivi el dissabte següent. Això farà que, de ben segur, Pablo Machín aposti per donar minuts a aquells futbolistes amb menys protagonisme fins ara a la competició regular. De fet, ja va ser així en les dues eliminatòries que ha hagut de superar el Girona per plantar-se a la final del torneig, contra el Prat i el Badalona. Tot i això, la normativa de la competició obliga els equips a tenir sobre la gespa un mínim de set jugadors del primer equip per la qual cosa tampoc s'espera la presència de gaires jugadors del filial. Esport3 emetrà el partit en directe.