Els d'Arnau Sala han tornat a recuperar aquella velocitat de creuer de principi de temporada i ahir es van emportar el derbi per seguir pressionant l'Olot, que, després de perdre contra el Sant Andreu, nomé té dos punts de marge. Amb el triomf d'ahir el Peralada ja suma 7 jornades d'imbatibilitat (15 punts de 21) i 5 partits sense encaixar. El Peralada va ser superior al Palamós i es va endur el derbi gràcies a dos gols aconseguits en moments crucials, al final del primer temps i a l'inici de la represa. El primer, quan faltaven quatre minuts per arribar al descans i en pròpia porta obra d'un ex-verd-i-blanc, Sergio Garcia; i el 2 a 0 quan es complia el minut 7 de la segona meitat quan un dels millors homes dels d'Arnau Sala, David Serrano, va completar una magnífica acció individual amb un xut inabastable per al porter Aleix Manzano.

La jornada va ser rodona per als altempordanesos perquè a la victòria davant el degà s'hi sumava l'ensopegada del líder Olot a casa davant el Sant Andreu (2-3), una combinació que provoca que els xampanyers se situïn a només dos punts dels de Calderé. Els palamosins que quatre dies enrera havien empatat al Narcís Sala (1-1) continuen instal·lats en la setena posició amb 42 punts a 6 punts dels quadribarrats. El Peralada, que arribava al derbi amb sis jornades d'imbatibilitat (3 victòries i 3 empats), però sense fer gols en els dos darrers partits, va sortir des del minut 1 buscar la porteria d'Aleix Manzano. El domini i la possessió de la pilota era per als locals i ja ben aviat el filial del Girona va disposar de la primera ocasió quan David Serrano va provar un xut que el capità visitant Cano va refusar a córner (min. 4). Pocs minuts després la malastrugança en forma de lesió provocava l'entrada de Forgas, mentre que el pitxitxi local, David Corominas (13 gols), havia d'abandonar el rectangle de joc lesionat (min. 10).

Les arribades dels altempordanesos sovintejaven els dominis d'un encertat Manzano, com per exemple al minut 32, quan l'amerenc refusava un xut des de la frontal de Serrano i el refús no l'aprofitava Forgas. El derbi s'encaminava cap a l'empat i els palamosins amb una arribada d'Agi que la defensa local va enviar en l'últim moment a córner no inquietava en excés Gianni (min. 14). Semblava que els de Mármol arribarien vius al descans, però, una passada en profunditat a l'interior de l'àrea va ser refusada amb la cama per Manzano amb la mala fortuna que l'esfèrica va anar a parar a Sergio García, l'autogol era un fet i llançava per terra el bon treball defensiu davant un bon Peralada (1-0, min. 41). La reacció del degà no es va fer esperar i al minut 44, el davanter africà Agi va estar a punt d'empatar, però, el seu xut va marxar fregant el pal dret de Gianni.

A la segona meitat la decoració del derbi no va canviar. El domini, la possessió i les ocasions van ser pel Peralada que van incrementar el seu avantatge gràcies a una excel·lent jugada individual de David Serrano, el davanter dels xampanyers va marxar de tots els adversaris que li van sortir al seu pas i un cop dins l'àrea va definir a la perfecció amb un xut amb el peu esquerre que va entrar a l'escaire esquerre de Manzano (2-0, min. 52). Tres minuts més tard, el davanter local Forgas va provar el xut des de fora de l'àrea però va trobar la resposta de Manzano que va enviar a córner.

Els palamosins buscaven un gol que els fes entrar de ple en el derbi, però, els intents dels Jaume Duran, Serramitja o Cornellà de connectar amb els davanters Medina, Bonaventura i Agi no arribaven a bon port. En una de les arribades dels baix empordanesos als dominis de Gianni, la centrada de Subirana va ser rematada per Bonaventura, però, l'esfèrica de l'ex Figueres va sortir molt desviada. El Peralada va seguir intentant-ho per ampliar el marcador, però, els xuts de Forgas, Boniquet o Jorge Marta o bé van sortir desviats o bé Manzano va refusar el perill.

Els palamosins continuaran amb el seu particular Tourmalet rebent diumenge que ve al tercer classificat, un Vilafranca que ahir va vèncer 6 a 0 el Granollers.