El Reial Madrid va fer ahir un pas més cap al seu desig de guanyar la Lliga amb una important victòria a San Mamés, un dels estadis més complicats de la categoria i on el seu conjunt local encadenava 19 partits sense perdre amb un total de 16 victòries. 1-2 es va imposar a l'Athletic el conjunt dirigit pel francès Zinedine Zidane, gràcies als gols de Karim Benzema, a la primera meitat, i de Carlos Casemiro a la segona. Amb aquest resultat, els madridistes s'enfilen fins als 65 punts, quan encara els queda per jugar el partit contra el Celta de Vigo a Balaídos, que va ser suspès per la pluja. A l'espera del que faci avui el Barça al Camp Nou contra el València, el coixí dels blancs és ja de cinc punts.

Benzema va avançar el Reial Mdrid al minut 24 després de rematar a la perfecció al segon pal una centrada per la banda esquerra de Cristiano Ronaldo. L'acció l'havia iniciar Casemiro, un dels jugadors més destacats.

Al 65, l'Athletic va aconseguir anivellar la balança mitjançant un precís cop de cap d'Aritz Aduriz, a passada de Raúl García. Però només tres minuts més tard, els madridistes van posar-se de nou per davant. Casemiro va rematar dins de l'àrea una acció que naixia en un servei de cantonada servit per Toni Kross i en què Cristiano Ronaldo va pentinar la pilota perquè el brasiler fes pujar l'1-2 a l'electrònic.

Va poder marcar l'1-3 el Madrid en una nova acció protagonitzada per Benzema i en què Marcelo no va estar gens encertat en un remat que, tot i estar en molt bona posició, acabaria als núvols. També va buscar el seu gol l'Athletic en una acció individual d'Iñaki Williams per la banda dreta que va acabar amb un servei de cantonada. Allà van esvair-se les opcions d'empatar dels locals, que van seguir alimentant la seva ofensiva final comandada pel mateix Williams, però sense poder batre un bon Madrid. I tot, amb Cristiano Ronaldo mirant-s'ho des de la banqueta, després que Zidane decidís canviar-lo per Isco al minut 79 del partit.