El gironí Gerard Deulofeu, propietat de l'Everton anglès però ara cedit al Milan, és la principal novetat de la llista de convocats de la selecció espanyola absoluta que va fer pública ahir el tècnic Julen Lopetegui, de cara als partits contra Israel i França. El futbolista de la Reial Societat Asier Illarramendi és l'altra cara nova en una convocatòria en la qual torna Pedro Rodríguez (Chelsea) després de nou mesos d'absència.

En total, són 25 els futbolistes citats per al doble compromís. El primer, el de divendres 24 contra Israel al Molinón de Gijón, un partit classificatori per al Mundial de l'any vinent a Rússia. El dimarts dia 28, en canvi, Espanya jugarà contra França un amistós a l'estadi de Saint Denis de París.

Gerard Deulofeu, sense gaire protagonisme a l'inici de temporada però ara amb molta més continuïtat des que al mercat d'hivern va fitxar pel Milan, entra per primer cop en una convocatòria des que Lopetegui n'és el seleccionador. Tot i això, no és l'estrena del de Riudarenes, qui ja va debutar amb l'absoluta amb Vicente del Bosque a la banqueta. Va ser en els amistosos previs a l'última Eurocopa, disputada l'any passat.

Lopetegui ha convocat quatre jugadors del Barça. Es tracta dels defenses Gerard Piqué i Jordi Alba; i també els migcampistes Sergio Busquets i Andrés Iniesta. Del Reial Madrid, n'hi ha cinc: Carvajal, Ramos, Nacho, Isco i Morata.