Adel Mechaal i Trihas Gebre, campions d'Espanya el passat diumenge a Gijón, lideren la selecció espanyola que competirà el proper 26 de març a Kampala (Uganda) als Mundials de cros. D'aquesta manera l'atleta de Palamós continua en el primer pla mediàtic aquest any gràcies als seus bons resultats, que varen iniciar-se amb la seva victòria a l'Europeu de pista coberta en la prova de 3.000 metres. El palamosí pot competir gràcies a la suspensió cautelar de la seva sanció per haver-se saltat tres controls antidopatge. El TAS haurà de pronunciar-se en les pròximes setmanes sobre si el càstig queda anul·lat o, finalment, ha de complir una sanció que el deixaria sense competir fins a finals d'aquest any.

Al costat de Mechaal hi figuren en la selecció masculina José Espanya, Sergio Sánchez, en el seu retorn a la selecció espanyola després de gairebé quatre anys, Fernando Carro i Ricardo Serrano; mentre que el conjunt femení correran Gebre, Ana Lozano, Teresa Urbina, Irene Pelayo i Azucena Díaz. En la prova junior també hi prendrà part Said Mechaal, germà d'Adel, que ha estat inclòs a la llista per Ramón Cid, el director tècnic de la RFEA, gràcies a la seva progressió i bons resultats.

El germà d'Adel Mechaal va guanyar el campionat d'Europa de cros per a clubs amb el Playas de Castellón, a la a localitat portuguesa d'Albufeira, el mes passat. Said va ser dissetè en la cursa. El mes de gener, el petit dels Mechaal va aconseguir el triomf en el 35è Cros Internacional d'Itàlica, deixant intuir ja el seu bon moment de forma.

Per la seva banda Sergio Sánchez retorna a l'equip després de quedar-se fora de la llista per a l'Europeu de camp a través de Chia (Itàlia) el desembre passat quan s'havia guanyat la seva presència pels seus resultats després de fer una botifarra quan creuava la meta al cros de Sòria, on va ser el millor entre els espanyols, i posteriorment va criticar amb duresa la seva exclusió de la selecció, alhora que anunciava la seva intenció de l'recórrer al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS).

Ahir va reconèixer després de saber la seva convocatòria per a Kampala que «a més de córrer, també cal intentar donar una bona imatge» i va dir que va cometre un error a Sòria. «Va ser un acte instintiu que lamento i que vaig pagar car», va subratllar.