Els jugadors del Barcelona van gaudir ahir d'un dia lliure després d'haver signat dissabte a la nit al Camp Nou la segona golejada de la setmana, en guanyar per 5-0 el Celta, en el que va acabar sent un assaig perfecte amb vista al partit contra el PSG dimecres. La tornada dels vuitens de final contra l'equip parisenc, després del 4-0 de l'anada, no es podia estar preparant millor. L'equip de Luis Enrique Martínez ha sabut afermar el 3-4-3 amb les seves variants defensives, sortint a gairebé golejada per partit.

Primer va ser la victòria en el camp de l'Atlètic (1-2), i després les dues golejades seguides al Camp Nou: Sporting (6-1) i Celta (5-0). Amb la victòria de dissabte, el Barça ha signat una volta completa sense perdre, després de 4-3 a Balaídos, a la primera.

Amb els deures ben fets i amb una mentalitat molt combativa, al grup blaugrana sembla que no li ha afectat en res l'adéu anunciat dimecres per Luis Enrique, fins i tot al contrari, ja que dissabte contra el Celta l'equip blaugrana va firmar el millor partit de la temporada. Després del bon treball davant el conjunt gallec, els de Luis Enrique tornaran al camp d'entrenament avui per treballar en una sessió encarada a forjar encara més la idea tàctica ben assimilada en els tres partits anteriors per al partit contra el PSG.

Per ambientar la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, dimecres que ve, 8 de març, a les 20.45 hores al Camp Nou, el club blaugrana ha anunciat que l'estadi s'engalanarà amb una gran pancarta de 45x46 metres que es desplegarà des del lateral amb la llegenda «Tots amb l'equip». A més, el Barça repartirà 80.000 banderes.

Per completar el colorit, el Barça informa que l'espai d'animació que funciona des d'aquesta temporada en el gol nord del Camp Nou també desplegarà una altra pancarta, després que dissabte al tram final del partit en aquesta mateixa ubicació ja s'exhibissin mitja dotzena de missatges per animar el Barça i amb càntics de «Sí que es pot!», que no van ser acompanyats per la resta del camp.

Una remuntada antològica

El Barcelona i l'Arsenal, que van acabar com a primers en la fase de grups, encomanen a una gesta la seva complicada supervivència a la Lliga de Campions, mentre el Reial Madrid i el Benfica pretenen sobreviure a Nàpols i a Dortmund per continuar a Europa, en l'inici aquesta setmana dels partits de tornada de vuitens.

El quadre blaugrana, que assimila l'adéu anunciat per a final de temporada del seu tècnic Luis Enrique, rep dimecres el París Saint Germain, que va guanyar en l'anada per 4-0. L'Arsenal, per la seva banda, espera el Bayern a Londres per intentar donar la volta al 5-1 encaixat a Munic. El Reial Madrid visita dimarts el Nàpols amb la renda del 3-1 assolit al Santiago Bernabéu. I el Benfica va a Alemanya, a Dortmund, amb la pretensió de rendibilitzar l'1-0 del primer partit.

El Barcelona, que va igualar la seva pitjor derrota europea a París (4-0), aspira a aconseguir una remuntada històrica en aquesta competició i deixar eliminat el campió francès tal com va fer el 2013 i 2015. Els precedents no són encoratjadors per a l'equip català, que encara sospira per arribar als quarts de final per desè any seguit. Només tres equips han aconseguit superar una diferència de quatre gols a Europa. Cap a la Copa d'Europa.

El referent més proper a la màxima competició continental és el que va obtenir el Deportivo contra el Milan, a la Champions de l'2003/2004. Va perdre en l'anada per 4-1 i va guanyar després per 4-0. Tot i això, el Barcelona, dominador en el futbol espanyol en l'última dècada i amb tres de les seves cinc Copes d'Europa aconseguides en els vuit anys recents, sosté les seves esperances en la seva capacitat golejadora i en la màgia de Leo Messi.

Aquests antecedents enfosqueixen encara més el panorama de l'Arsenal, que preveu una situació similar en el seu enfrontament contra el Bayern. L'equip d'Arsene Wenger assimila amb resignació les seves limitades opcions davant el conjunt de Carlo Ancelotti.