Tot i jugar durant 45 minuts amb superioritat numèrica, l'Espanyol no va passar de l'empat en un camp complicat com ho és Balaídos. Tot plegat, en un duel amb dues parts completament diferents. Una, elèctrica i amb quatre gols concentrats en només un quart d'hora, que va acabar amb l'expulsió del banyolí Andreu Fontàs. I la segona, més conservadora, amb els gallecs a la defensiva i els blanc-i-blaus sense trobar la manera de foradar la porteria local i apuntar-se una victòria que hauria reactivat, i amb força, les aspiracions europees del conjunt que entrena Quique Sánchez Flores.

Passats uns 20 primers minuts de tempteig, amb alguna arribada i la lesió de Marc Navarro (va ser substituït per Javi López), Aspas va ser l'encarregat de desnivellar la balança amb un bon gol de falta directa (1-0). La resposta de l'Espanyol va arribar només 7 minuts més tard, quan Gerard Moreno connectava amb el cap una assistència de Piatti. Sense temps per respirar, Wass feia el 2-1 amb un xut des de fora de l'àrea. I gairebé un parell de minuts després, era Piatti el que tornava a equilibrar les forces. 2-2 i poc més de mitja hora en joc.

Al 43, Fontás va veure la segona groga i va deixar el seu equip amb deu . La superioritat no la va saber aprofitar l'Espanyol, tot i que Piatti, Hernán Pérez i Gerard Moreno van tenir l'oportunitat de fer el tercer.