Shaw, de 45 anys, segon porter del Sutton, de la cinquena divisió anglesa, que dilluns va ser eliminat en vuitens de final de la FA Cup (Copa d'Anglaterra) per l'Arsenal (0-2), està sent investigat pel màxim organisme del futbol anglès després de menjar-se un pastís de carn durant el partit contra els 'Gunners' mentre estava a la banqueta.

La casa d'apostes Sun Bets, patrocinadora del modest equip per al duel contra l'Arsenal, va oferir un 8-1 al fet que Shaw, de 146 quilograms, es menjaria un pastís de carn durant el partit, el que va despertar les sospites de la Comissió de apostes de la Federació Anglesa (FA).

Aquesta Comissió va anunciar dimarts que portarà a terme la seva pròpia investigació per determinar si Sun Bets va incomplir les obligacions de la seva llicència en oferir aquesta aposta en primer lloc.

"La integritat en l'esport no és cap broma i hem obert una investigació per determinar què va ser el que va passar exactament", ha dit en un comunicat Richard Watson, director d'instrumentació i intel·ligència de la comissió.

El Sutton ha actuat amb rapidesa i avui mateix ha acceptat la renúncia de Shaw, qui, a més de porter, formava part del cos tècnic, menys de 24 hores després del partit més important en la història el club.

"Wayne Shaw ha deixat el seu lloc al Sutton United després dels esdeveniments d'ahir a la nit i la posterior publicitat", ha informat el conjunt de la National League a través d'un comunicat.

"Ha dit que 'comprèn totalment la posició del club'. Estem decebuts, com és normal, que el temps de Wayne amb nosaltres acabi així, i volem donar-li les gràcies per la seva contribució i li desitgem el millor per al futur", ha afegit la nota.

Paul Doswell, entrenador dels 'Amber and Chocolates', va assegurar que és "un final molt trist per a la que va ser una bonica història".

"El mateix Wayne va oferir la seva renúncia al president i aquesta ha estat acceptada. És un final molt trist per al que va ser una molt bona història. No ens va deixar cap alternativa. Això no proporciona una bona imatge al club", va explicar el tècnic a la cadena Sky Sports.

"Fins on jo sé, cap dels jugadors eren conscients de la situació. Si algun dels nostres jugadors o algú del cos tècnic va fer una aposta, sofriria les mateixes conseqüències", ha afegit Doswell.

"Li va treure brillantor al rendiment dels meus jugadors i va arribar a alguna cosa que no hauria d'haver arribat. Em fa pena molt que de moltes maneres els jugadors hagin perdut protagonisme", ha indicat.