El Campionat d'Espanya sènior de taekwondo, celebrat dissabte passat a San Sebastián de los Reyes (Madrid), va tornar a deixar clar que per sota Joel González la comarca té dos joves competidors a l'alça. Es tracta del vilafantenc Ramon Ruiz i del figuerenc Àlex Falgàs, que van pujar en el podi amb una selecció catalana que té el figuerenc Javier Marrón com un dels entrenadors.

Per una part, el taekwondista del Tae Sport de Vilafant, de 18 anys, es va proclamar sotscampió en pes superlleuger (-80 kg). Ruiz només va cedir a la final contra el valencià Raúl Martínez (6-10) després de deixar enrere el gallec Fernando Rascado, el balear Jose Luis Cruz i el valencià Ibrahim Serrouk. El vilafantenc, que en només quatre mesos ha pujat dels -68 als -80 kg, tot passant pels -74 kg, ja s'havia quedat a les portes de l'or, al desembre, en topar contra el mateix rival en el Campionat d'Espanya de clubs.

Diarrá, sense opcions de podi

D'altra banda, Àlex Falgàs va obtenir el tercer lloc en pes gall (-63 kg) després del recent or en el Campionat d'Espanya de clubs. El del Jan-su de Figueres, de 20 anys, va guanyar dos combats, però va cedir a les semifinals tot quedant-se a les portes de la final, que va guanyar el madrileny Marcos Caballero. Del Jan-su també hi va ser el banyolí Alassana Diarrá, que es va quedar sense medalla en pes mitjà (-87 kg).

Visita al COE de Joel, que s'acaba perdent el campionat per lesió

El doble medallista olímpic Joel González era dubte per a participar en el Campionat d'Espanya sènior de dissabte passat i va acabar sent baixa. El del Tae Sport de Vilafant va patir una lesió muscular al bessó a principis de febrer abans de competir a l'Open de Las Vegas (Estats Units) i va preferir no arriscar-se a San Sebastián de los Reyes. Joel, que no competeix des que va obtenir el bronze en els Jocs Olímpics de Rio, a l'agost, podria reaparèixer a l'Open d'Holanda, l'11 de març. El seu objectiu més immediat és arribar en condicions per al Campionat del Món del juny que ve a Muju (Corea del Sud). Joel no va participar a l'Estatal, però sí que hi va ser present com a espectador i en els dies previs va aprofitar que era a Madrid per ser rebut pel president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco.