Segona Catalana

L'Escala 66-61 Bisbal. Després d'una nova desfeta a fora de casa, l'Escala va recuperar l'essència com a local en un triomf convincent contra el Bisbal, que no es va decidir fins a l'últim minut. Aquest triomf permet als nois d'Albert Clopés i Pitu Company recuperar la segona plaça, d'ascens directe, per la derrota del Tona contra el Sant Narcís. Precisament, el conjunt gironí serà el pròxim rival de l'Escala, aquest dissabte (16 hores) a Palau Sacosta.

L'Escala: Esponellà (12), Juanola (3), Jaén, Danés (14), Alonso (11), Ripoll, Usan (4), Ignasi Quintana (6), Martí i Adrià Cantenys (16).

Triples: 4 (Cantenys -2-, Danés i Juanola). Faltes: 25. Tirs lliures: 14/20.

Parcials: 19-20; 37-33; 50-44; 66-61.

Tercera Catalana

Vilafant 67-49 Vilablareix. El Vilafant conserva la segona plaça després de superar, en el Joel González, el Vilablareix, penúltim classificat, que venia de guanyar dos dels últims tres partits. Els de Bru Rovira i Ful de Alcaraz no van poder abaixar la guàrdia fins al final en el dia que debutava el júnior Ferran Baraut. El proper partit del Vilafant tornarà a ser contra un rival de la zona baixa, el Caldes de Malavella, cuer, a terres selvatanes (diumenge, 18.15 h).

Vilafant: Capel, Castillo, Pere, Brun i Àngel -cinc inicial-, Kiri, Adrià, Vicente, Andreu, Nebot, Sergi i Ferran.

Parcials: 16-9; 25-17; 12-11; 14-12.

Tercera Territorial A

Escolàpies 55-64 Quart. La visita del líder indiscutible Quart era una autèntica prova de foc per a l'Escolàpies, que va acabar perdent, però que va lluitar fins al final. Després d’un primer temps igualat, els gironins van trencar el partit a la recta final, amb dos triples consecutius.

Escolàpies: Esteve (12), J. Perpiñà (8), Martí (7), Jacint (6) i J. Orduña (4) -cinc inicial-, Samos (4), Pau Pagès (4), X. Aymà (6), Ivan (2) i Parrot (2).

Parcials: 12-15; 13-14; 9-18; 21-17.

L'Escala B 68-86 Tordera B. El filial de l'Escala es va veure sorprès pel Tordera B, penúltim, en un duel on va anar de més a menys. L'Escala B, que agafa el rival que deixa l'Escolàpies, ha ajornat pel 18 de març el partit que havia de disputar aquest cap de setmana a la pista del líder Quart.

L'Escala B: Martí, Jambert, Capella, Costey i Escobedo -cinc inicial-, Criado, Anglada, Koudad i López.

Parcials: 16-21; 22-15; 15-27; 15-22.

Tercera Territorial B

Grifeu 74-68 Fontajau. El Grifeu no es va deixar sorprendre pel cuer destacat del grup, el Fontajau, i es va refer de la derrota anterior a Tossa. Els de Toti Granollers són líders en solitari i rebran l'Athlètic Silenc aquest dissabte (19 hores).

Grifeu: Cusi, Amo, López, Ares i Salvat -cinc inicial-, Albañil, Juanola, Rivera, Boher i Pacreu.

Parcials: 19-10; 8-7; 29-22; 18-9.

Sots-25

La segona fase de la lliga sots-25 donarà el tret de sortida aquest cap de setmana amb Vilafant i Adepaf enquadrats en el mateix grup per intentar l’ascens a Tercera Catalana. Els vilafantencs tenen descans i els figuerencs debutaran (dissabte, 18 h) davant l'Onyar B. Per la seva part, sense opcions d'ascens hi ha el Roses, que jugarà aquest dissabte (19 h) davant el Blanes, i el Castelló, que té descans.

Canovelles 52-55 Vilafant. Després d'aconseguir la primera victòria a casa, el Vilafant també va mostrar la seva millor versió a domicili i es va desfer del Canovelles, rival directe, en un partit on només tenia vuit jugadores. L'Onyar serà el proper rival del conjunt de Jordi Mallorquí, aquest dissabte (16 h) en el Joel González.

Vilafant: Sara (2), Marta (3), Mar (6), Joana (14), Carme (19) -cinc inicial-, Laia C. (3), Laura (3) i Laia S. (5).

Tirs lliures: 12/28. Triples: 4 (Joana, Carme, Laia C. i Laura). Faltes: 21.

Parcials: 13-19; 15-16; 14-10; 10-10.