Mentre que el Navata Matcarrelage sobreviu a Tercera Catalana, hi ha dos jugadors de l'Alt Empordà que es guanyen les garrofes a fora i que, a més, han estat cridats per a la selecció catalana sub-20 a XV. Es tracta de Janot Alabert, de Garrigàs, i de Tomás Gonzalo, de Roses, competidors també de l'Etoile Sportive Catalane (ESC) d'Argelers.

Ambdós jugadors van participar -el diumenge anterior en el camp de la Foixarda, de la zona de Montjuïc de Barcelona- en el primer partit del Campionat d'Espanya de seleccions contra Andalusia, en un duel que es va decantar clarament pels catalans (38-0).

Alabert, garriguenc de 18 anys, ja s'havia proclamat campió d'Espanya sub-18 ara fa un any a Madrid i té experiència a l'Elna i al Banyoles. Gonzalo, rosinc que va néixer a l'Argentina fa 17 anys, comparteix vestidor amb Alabert a l'ESC Argelers des de fa dues temporades, té passat als Senglars de Torroella de Montgrí i anteriorment havia estat pilot de karts a la Fórmula Catalunya Sènior IAME X30.

El pròxim compromís de la selecció catalana juvenil serà el 19 de març contra la selecció de Galícia, en terres gallegues, on es jugarà el bitllet per a la fase final del campionat autonòmic.