L'estadi de Montilivi de Girona tornarà a ser l'escenari de la cerimònia d'inauguració i de les finals de diumenge del MIC. Fins fa dos anys era el Nou Estadi de Palamós el camp que acollia aquests dos esdeveniments, però el 2016, el creixement del MIC, per un costat, i la reducció de l'aforament de l'estadi de Palamós amb la instal·lació de seients a tota la grada (amb prou feines 4.000 localitats), van fer decidir als organitzadors a buscar una alternativa de més capacitat. I la que reunia totes les condicions, després de nou temporades acollint partits de Segona A, era Montilivi. L'entesa amb l'Ajuntament de Girona va ser molt ràpida i, l'any passat, la resposta de la ciutat ja va ser notable, amb més de 7.000 persones assistint a la inauguració. L'objetiu del MIC segueix sent omplir les 9.200 localitats de l'estadi i per això és molt probable que aquest cop la festa d'obertura del torneig es faci a la tarda i no al matí.

«Continuarem fent la inauguració i les finals de diumenge a Girona», confirmava ahir el director del MIC, Juanjo Rovira, ambiciós per seguir creixent i millorar les dades d'assistència de 2016. Aquest any el torneig, que sempre es disputa coincidint amb la Setmana Santa, cau entre el 12 i el 16 d'abril i mobilitzarà uns 280 equips en més d'una vintena de seus de la Costa Brava i les comarques gironines. La idea és que el dimecres 12 d'abril al matí arrenqui la competició i que a la tarda, un cop s'hagin jugat tots els partits, es faci a Girona l'acte d'inauguració i el partit més destacat.

Montilivi també acollirà les finals infantil, cadet i juvenil el diumenge 16. El dia abans, a Palamós, s'hi hauran jugat les finals del MIC Integra i dels tornejos aleví i femení. En aquesta edició ja hi ha confirmada la presència d'equips com el Barça, el Madrid, l'Espanyol, l'Athletic Club, l'Atlètic de Madrid, el Sevilla, el València, el Bayern, l'Inter, el Porto, el Celtic i el Werder Bremen, a banda de les seleccions del Brasil, Portugal, Mèxic, Qatar, Corea i Hong Kong. La nodrida representació del futbol gironí estarà encapçalada pel Girona FC. L'any passat els guanyadors del MIC van ser el Màlaga (juvenil); Nàstic (cadet); Barça (infantil i aleví F-11); Espanyol (aleví F-7) i Cabanes (femení).