Després de l'ensopegada patida a París davant el PSG (4-0), en què el Barça va quedar virtualment eliminat de la Lliga de Campions, els de Luis Enrique no es poden permetre més concessions aquest vespre a la Lliga davant el Leganés per tal de no perdre de vista el Reial Madrid, que va ahir va guanyar l'Espanyol 2-0 i manté l'avantatge al capdavant de la classificació. El Barça no té marge d'error en la competició domèstica, a la qual s'ha d'agafar de nou després del revés europeu a l'anada dels vuitens de final de la Champions, que ha desanimat tot l'entorn.

El Barça es mesura contra la seva ansietat i la del públic del Camp Nou. Els blaugrana necessiten anar sumant triomfs i esperar que el conjunt blanc ensopegui per tal d'aspirar al títol. Aquesta setmana entrant el Madrid recuperarà el partit endarrerit contra el València. Només hi ha un precedent entre Barça i Leganés, l'1-5 de la primera volta, amb un doblet de Leo Messi i les dianes de Neymar, Suárez i Rafinha. El duel enfrontarà el conjunt més golejador (el Barça, 61) amb el que menys gol aconsegueix (15). Una mostra clara de la diferència d'efectivitat ofensiva entre els dos equips és que entre Luis Suárez i Leo Messi han marcat en Lliga 35 gols, més del doble que el registre del conjunt madrileny.

En l'onze inicial de Luis Erique podria haver-hi diverses novetats respecte a l'equip de gala. La principal serà veure qui serà el substitut del sancionat Sergio Busquets. També podria ser que el tècnic blaugrana reservés Piqué, a una sola targeta de la suspensió, i que en cas de ser amonestat es perdria el proper partit de lliga davant l'Atlètic de Madrid.

Com que Javier Mascherano està lesionat, l'eix de la defensa podria estar format per Mathieu i Umtiti, encara que també podria donar-se la circumstància que Luis Enrique apostés per una defensa de tres homes. Els madrilenys visiten per primera vegada el Camp Nou just quan travessen un moment delicat, després de perdre davant l'Sporting de Gijón i sense conèixer la victòria des del 21 de novembre, davant l'Osasuna. Tot i així, el Leganés vol aprofitar el cop psicològic dels blaugrana al Parc dels Prínceps. Els madrilenys seguiran sense comptar amb els lesionats Jon Ander Serantes i Rober Ibáñez. A ells cal sumar-hi l'absència d'un referent al mig camp com Rubén Pérez. La novetat serà el davanter Koné, recuperat dels problemes físics.