La Federació Catalana de Futbol ja ha començat el procés per tal d'actualitzar el cens. Així es va revelar dijous al vespre a Girona en una reunió organitzada per la Delegació territorial a l'Auditori Josep Irla que va servir per llançar diverses propostes de futur i escoltar les inquietuts dels responsables de les entitats. L'acte va reunir unes 130 persones, representants d'entre 110 i 120 clubs de la província. «Hem advertit que d'aquí a un temps qui no tingui la junta actualitzada no es podrà inscriure a principi de temporada», explicava ahir el delegat de la Federació a Girona, Jordi Bonet, que va admetre que avui «encara hi ha molts clubs que no estan al dia i que fan constar persones que ja no tenen cap càrrec o que estan mortes en les directives». El futbol gironí mou 15.000 fitxes, un 10% del total del futbol català.

Entre d'altres propostes que es van posar sobre la taula i que s'aplicaran hi ha que, en futbol 7, no es podrà marcar gol des del mig del camp quan es faci el servei des d'allà. A més a més, per potenciar que tots els jugadors tinguin minuts, serà obligatori que tots disputin almenys dues de les quatre parts dels partits. Jordi Bonet explica que els clubs van ser molt receptius a totes les propostes i que ara s'ha obert un termini pel qual rebran els comentaris i les inquietuts dels presidents per tal d'acabar d'afinar les modificacions que es volen implantar.

El gruix de la reunió però, ses va centrar en les diverses propostes de futbol amateur, com l'edat màxima per jugar per tal d'afavorir l'arribada de jugadors joves, l'establiment d'un sistema de substitucions en les actes arbitrals o la possibilitat de poder disposar d'àrbitres assistents a Tercera Catalana en la fase final de la temporada sense cap cost econòmic. Els clubs també van poder conèixer els nous serveis que oferirà la Mutualitat al Portal del Federat; així com què aportarà la nova app i l'aparició d'una app exclusiva de la Mutualitat, en què està treballant el servei de Noves Tecnologies de la FCF.

L'última fase de la reunió celebrada a Girona va servir per tractar les propostes del futbol femení, després que la Federació fes públic en els últims dies les subvencions que concedirà per a la seva promoció.