Valladolid acollirà, entre aquest divendres dia 17 i diumenge 19, una nova edició del Torneig Estatal, competició clau per escalar posicions en el rànquing estatal i classificar-se pel Campionat d'Espanya del juny. La representació altempordanesa tornarà a ser àmplia, amb el Tramuntana encapçalant l'expedició amb nou palistes: els veterans Jaume Muntada i Sabrina Takenouchi, el sènior Jordi Saguer, les sub-23 Maria Balanzó i Sara Ballester, l'infantil Linda Thomson i les alevines Jana Riera, Mercè Puig i Clàudia Pérez.

Per la seva part, el CER l'Escala hi serà representat amb el juvenil Joan Masip, els infantils Iker González i Norbert Tauler i el benjamí Àlex Portell.

Per la seva part, el CTT Bàscara hi serà present amb la benjamina Abril Vidal, que s'està foguejant en el Vic. En el mateix cas que la palista d'Orriols es troben altres jugadors altempordanesos que competeixen en clubs forans, com la bascarenca Mariona Sáenz, sub-23 del Cassà, i el figuerenc Sergi Grau, juvenil del Mataró.