L'Empuriabrava-Castelló està vivint l'estrena a Tercera Catalana amb comoditat i dissabte passat es va desfer amb contundència (2-5) del Vilabertran, un rival que deixa enrere en la lluita per assegurar la permanència. En el Dia Mundial contra el Càncer, els nois que entrena Albert Albert van poder dedicar la victòria a un dels seus jugadors, Iñaki Fernández, conegut com a Búfalo i amb passat a l'Esplais i al futbol base del Figueres, que està lluitant per superar aquesta malaltia. Abans de començar el partit, els jugadors i tècnics de l'Empuriabrava-Castelló i del Vilabertran i l'àrbitre van saltar al camp amb una pancarta per donar un missatge d'ànim al jove futbolista castelloní.

Llançà i Marca de l'Ham mesuren les forces

El Marca de l'Ham continua infal·lible com a local -vuit victòries, un empat i cap derrota- després de desfer-se del Vilamalla (3-1) i mantenir-se com a líder en solitari de Tercera Catalana. Els figuerencs, que es van quedar amb el triomf amb un trio de gols de Hadji Jawara, en estat de gràcia, tenen opcions d'eixamplar distàncies per dos motius. Per un costat, ha de rebre el Bàscara i l'Empuriabrava-Castelló a casa en duels que s'havien ajornat per la pluja, i per l'altre, aquest diumenge (16 h) visiten el camp del tercer classificat de manera provisional, el Llançà, que té opcions intactes d'assaltar el segon lloc.

El conjunt d'Edu Ortega i Carles Maureta, just d'efectius per les lesions, aspira a donar un cop d'efecte, mentre que els de Jordi Boix no volen que el líder s'escapi. El primer, puja directe a Segona Catalana i el segon es jugarà l'ascens en una promoció, el rival de la qual seria el Sant Jaume de Llierca si la lliga acabés avui.

L'Esplais, que va punxar per segona setmana seguida, però que manté de moment el segon lloc, i el Borrassà, animat amb el triomf contra l’Agullana, són els altres candidats ferms per a acabar a dalt

El pitxitxi del juvenil del Llançà debuta a l'amateur

El Llançà es va desfer del Cistella (0-2) el dissabte passat en un partit on va debutar Neo Requena, jugador de l'equip juvenil que entrena Lluís Moñino. El davanter blanc-i-vermell, autor de 16 gols que li valen el pitxitxi de Primera Divisió juvenil, va entrar en el camp en el minut 68 en substitució de Petit, exjugador de l'equip cistellenc.

Alberto anota un doblet a l'equip del seu poble, Sant Miquel

El davanter Alberto Jiménez, ara a les files del Sant Pere Pescador, va anotar un doblet de gols en el triomf del seu equip al camp del Sant Miquel de Fluvià (0-3), l'equip del seu poble. L'exjugador del Figueres, Peralada i la Jonquera, pitxitxi de Tercera Catalana fa dos anys, confia a mantenir la ratxa després de deixar enrere les lesions.

Debut de Fred en el Viladamat i de Salom en el Bàscara

A la jornada del cap de setmana passat van debutar dos dels últims fitxatges. Per una part, el porter Fred Agerskov va estrenar-se amb el Viladamat deixant la porteria a zero a la Bisbal (0-0). Per l'altre, el migcampista balear Juan Salom ha acabat sent donat d'alta en el Bàscara -debut a Albons (2-1)- després d'haver-hi estat entrenant en els últims mesos.