Un total de 510 participants, el doble que en l'anterior edició, van prendre part, el diumenge passat al matí a Figueres, a la Run 4 Càncer, una prova que va esdevenir a la mateixa hora en diferents poblacions de la província com Olot (875), Palafrugell (557), Porqueres (380), Tossa de Mar (357), Salt (296), Riudellots de la Selva (274) i Planoles (155). La cursa era organitzada per a la Fundació Oncolliga Girona amb l'objectiu de promoure hàbits saludables i recaptar fons per ajudar els malalts de càncer de la demarcació i les seves famílies.

La sortida i arribada, en el Parc Bosc, tenia rutes de 5 km -de caràcter familiar- i de 10 km que van vorejar la zona esportiva i el castell de Sant Ferran. A la Run 4 Càncer no hi havia classificacions, però els tres primers en acabar els 10 km van ser el santallogaienc Enric Roura, Isaac Casas i Lluís Bonaterra. L'alcaldessa de Figueres Marta Felip va adreçar unes paraules als corredors i caminadors abans de la sortida.

Pérez i Aguilera s'imposen a Palau

D'altra banda, el dia abans Palau-saverdera va organitzar la tercera edició de la Balcó de l'Empordà, una marxa de 7 km per muntanya on els beneficis es destinaven a La Marató de TV3. En aquest cas, sí que s'apuntava l'ordre d'arribada d’entre els 230 participants: en el top10 masculí hi van treure el cap Hèctor Pérez, Nil Domènech, Juan José Velasco, Ramon Cecilia, Martí Padrosa, Lluís Bonaterra, Iu Jaume, Xavier Costa, Tritu Fernández i Jordi Batlle, i en el femení Elena Aguilera, Nerea Martínez, Verònica Lucena, Desirée Serra, Laura Delgado, Janet Navarrete, Ganna Petlenko, Anna Vicenç, Sílvia Sala i Sandra Quintana.

La pròxima cursa prevista a l'Alt Empordà és la Despertaferro nocturna de Bàscara, el dissabte dia 25 de febrer (19 h), amb distàncies de 7 i 12 km.